Revista ISI a Universității „Ovidius” din Constanța, seria Matematică are noul factor de impact

Universitătii Ovidius din Constanta

Analele Științifice ale Universității „Ovidius” din Constanța, seria Matematică, singura revistă ISI a UOC, are noul factor de impact în anul 2013 egal cu 0.23, față de 0.221, cel din anul 2012. Factorul de impact al revistei este în creștere în ultimii trei ani și este cu mult mai mare decât factorul de impact corespunzător altor reviste similare editate de universități de stat sau centre/institute de cercetare de prestigiu din țară. Acest factor de impact, calculat de Thomson Reuters, are o însemnătate deosebită pentru cercetarea desfășurată în cadrul Universității „Ovidius” din Constanța, fiind un puternic indicator al calității cercetării într-o instituție de învățământ superior.
Cadrele didactice care se ocupă de apariția acestei reviste sunt: Cristina FLAUT – editor șef, Diana SAVIN și Dragoș SBURLAN – editor manageri, George CÎRLIG – editor tehnic, cadre didactice la Facultatea de Matematică și Informatică a UOC.
Editate la Editura Ovidius University Press, Analale Științifice ale Universității „Ovidius” din Constanța, seria Matematică (http://www.anstuocmath.ro/), au o apariție continuă din anul 1993 și tratează teme de actualitate din domeniile matematică și informatică. Analele sunt distribuite în universități și institute de cercetare din țară și din străinătate, iar în paginile ei semnează profesori și cercetători de prestigiu.
Institutul de Informații Științifice (The Institute for Scientific Information -ISI) a fost fondat de Eugene Garfield în 1960. Acesta a fost achiziționat de către Thomson Scientific & Healthcare în 1992 și a devenit cunoscut sub numele de Thomson ISI, acum fiind parte a Thomson Reuters Intellectual Property & Science. O revistă cotată ISI este o revistă pentru care Thomson Reuters calculează şi publică factorul de impact în Journal Citation Reports(JCR). JCR oferă instrumente cantitative pentru clasificarea, evaluarea și compararea revistelor în diverse domenii. Factorul de impact este unul dintre aceste instrumente și măsoară frecvența cu care sunt citate articolele publicate într-o revistă dintr-o perioadă anume. Acesta se calculează prin împărțirea numărului de citări apărute în anul curent la numărul de articole publicate în revistă în timpul celor doi ani precedenți.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Revista ISI a Universității „Ovidius” din Constanța, seria Matematică are noul factor de impact”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI