România pe ultimele locuri în UE după ponderea în PIB a cheltuielilor pentru protectie socială

Ponderea cheltuieli
Protecția socială a reprezentat în 2015, în toate statele membre ale Uniunii Europene, cel mai important domeniu al cheltuielilor guvernamentale, iar România (11,5%) s-a aflat printre țările care au alocat cel mai scăzut procent din PIB pentru acest sector, arată datele prezentate luni de Oficiul de Statistică al UE (Eurostat).

Procentul din PIB alocat cheltuielilor pentru protecție socială variază în UE de la sub 10% în Irlanda (9,6%) la peste un sfert în Finlanda (25,6%). Opt state membre — Finlanda, Franța, Danemarca, Austria, Italia, Suedia, Grecia și Belgia — au alocat cel puțin 20% din PIB cheltuielilor pentru protecție socială, în timp ce Irlanda, statele baltice, România, Cipru, Malta și Cehia au cheltuit fiecare sub 13% din PIB pentru acest sector, scrie Agerpres.
Cea mai mare parte din cheltuielile pentru protecție socială a fost alocată în 2015 grupului „vârstă înaintată”, care include pensiile. Cel mai ridicat procent pentru acest tip de cheltuieli se înregistra în Grecia (15,7%), Italia (13,8), Franța (13,6%), Finlanda (13,4%) și Austria (13,1%), iar cel mai scăzut în Irlanda (2,4%), Cipru și Lituania (ambele cu 5,8%). Conform Eurostat, 10,3% din cheltuieli au fost alocate în 2015 grupului „vârstă înaintată”, România înregistrând un nivel de 8,5%.
Cheltuielile pentru sănătate au reprezentat al doilea cel mai important domeniu al cheltuielilor în UE (7,2% din PIB). Ponderea sa variază de la peste 8% din totalul cheltuielilor guvernamentale în Danemarca, Franța, Olanda și Austria până la 2,6% în Cipru, 3,8% în Letonia și 4,2% în România.
Cheltuielile pentru educație au reprezentat 4,9% din Produsul Intern Brut al Uniunii Europene, în 2015. Ponderea sa variază de la 7% în Danemarca, 6,5% în Suedia, 6,4% în Belgia până la 3,1% în România și 3,7% în Irlanda.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “România pe ultimele locuri în UE după ponderea în PIB a cheltuielilor pentru protectie socială”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI