Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Romania, a treia mare crestere economica anuala din UE, in trimestrul doi.

Crestere-economica

Malta, Cehia și România au avut cea mai mare creștere economică din Uniunea Europeană în trimestrul doi din 2015, comparativ cu perioada similară din 2014, potrivit celei de-a doua estimări publicate, marți, de Oficiul European pentru Statistică (Eurostat).
În perioada aprilie — iunie 2015, Produsul Intern Brut a crescut în ritm anual cu 1,9% în Uniunea Europeană și cu 1,5% în zona euro, în timp ce UE și zona euro au consemnat un avans de 1,7% și, respectiv, 1,2%, în primul trimestru din 2015.
Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Malta (4,8%), Cehia (4,4%) și România (3,7%). Toate statele membre UE au raportat expansiune economică în trimestrul doi din 2015, cu excepția Finlandei, care a înregistrat creștere zero.
În trimestrul doi din 2015, comparativ cu precedentele trei luni, România, Olanda și Austria au înregistrat cel mai lent ritm de creștere din UE, de 0,1%. Cel mai semnificativ avans s-a înregistrat în Letonia (1,2%), Malta (1,1%), Cehia, Spania și Suedia (toate cu 1%), Grecia și Polonia (ambele cu 0,9%), Slovacia (0,8%), Estonia, Croația, Lituania, Slovenia și Marea Britanie (toate cu 0,7%).
Toate statele membre UE au raportat expansiune economică în trimestrul doi din 2015, cu excepția Franței, care a înregistrat creștere zero.
În perioada aprilie — iunie 2015, Produsul Intern Brut a crescut cu 0,4% în UE și în zona euro, față de primul trimestru din acest an.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romania, a treia mare crestere economica anuala din UE, in trimestrul doi.”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI