Romanii, cele mai multe ore lucrate pe saptamana in UE

Romanii-cele-mai-multe-ore-lucrate-in-ue

Românii au lucrat anul trecut cel mai mult din Uniunea Europeană pe parcursul unei săptămâni, 41 de ore, în stagnare faţă de precedenţii doi ani, fiind urmaţi la mică distanţă de Luxemburg, Marea Britanie, Portugalia, Germania şi Polonia. La polul opus se situează angajaţii din Finlanda şi Franţa, care pe parcursul unei săptămâni au lucrat 37,3 ore, potrivit unui raport al Fundaţiei Europene pentru Îmbunătăţirea Condiţiilor de Muncă şi Viaţă – Eurofound. Orele lucrate se referă doar la locul de muncă principal, excluzând o a doua slujbă sau activităţi part-time, informează Mediafax. Angajaţii din România sunt urmaţi de cei din Luxemburg şi Marea Britanie (40,9 ore/săptămână), Portugalia (40,4 ore), Germania (40,3 ore) şi Polonia (40,2 ore).
În zece dintre cele 13 ţări care au aderat la UE începând din 2004, numărul de ore lucrate pe săptămână s-a situat peste media UE de 39,5 ore. Astfel, în rândul celor 13 ţări, doar Ungaria (39,1 ore), Malta (39,2 ore) şi Slovacia (39,3 ore) au avut un program de lucru mai redus.
Numărul de ore lucrate pe săptămână a fost anul trecut mai mare decât cel negociat colectiv în 20 din ţările UE. În România, programul de lucru negociat colectiv este de 40 de ore pe săptămână în România, maxim în UE.
Eurofound este un organism comunitar înfiinţat în 1975 de Consiliul European, pentru a contribui la planificarea şi proiectarea unor condiţii mai bune de viaţă şi muncă în Europa.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romanii, cele mai multe ore lucrate pe saptamana in UE”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI