Romanii pe ultimul loc in UE la numarul de cereri de marci inregistrate

Marca inregistrata

Un număr de aproape 90.000 de cereri de înregistrare a unei mărci comunitare au fost primite în 2015 de Oficiul European pentru Proprietatea Intelectuală (EUIPO) de la statele membre UE, pe primul loc fiind Germania cu 20.447 de cereri sau 23% din total, în timp ce din România au venit doar 652 de cereri sau 1% din total, informează Oficiul european de statistică (Eurostat).
Raportat la numărul de locuitori, cel mai mare număr de cereri de înregistrare a unei mărci au venit în 2015 din Luxemburg (2.190 de cereri la un milion de locuitori), la polul opus fiind România cu 32,8 de cereri la un milion de locuitori.
Numărul de 89.420 de cereri de înregistrare a unei mărci primite în 2015 de EUIPO este de aproape patru ori mai mare decât cel înregistrat la mijlocul anilor 1990. În ultimii ani numărul de cereri de înregistrare a unei mărci comunitare venite de la statele membre a crescut constant, cu excepția încetinirii înregistrate în timpul crizei economice și financiare din 2008.
Cererile făcute în 2015 de statele membre UE au reprezentat 70% din totalul cererilor pentru înregistrarea uni mărci comunitare primite de EUIPO în acel an, numărul total de cereri fiind de 130.385. Cel mai mare număr de cereri de înregistrare a unei mărci comunitare venite la EUIPO din afara UE au fost făcute de SUA (16.881), urmată de China (4.153), Elveția (3.997), Japonia (2.593) și Coreea de Sud (2.038 de cereri).

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romanii pe ultimul loc in UE la numarul de cereri de marci inregistrate”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI