Romanii prefera hotelurile de categorie superioara pentru vacante, dar nu si in cazul city-break-urilor

Venetia
Românii sunt tot mai interesați de city-break-uri, iar destinațiile de top sunt Roma, Barcelona, Milano, Veneția și Londra, potrivit unei analize de piață realizată de o agenție de turism online.

Din aceeași analiză a reieșit că Cipru, Dubai, Malta, Costa del Sol și Sardinia sunt destinațiile preferate ale românilor, când vine vorba de vacanțele la plajă, informează Agerpres. „Românii sunt călători inteligenți, caută cel mai bun raport hotel/preț. Pentru vacanțele de vară, la plajă, aleg de obicei un hotel cu un standard mai ridicat, însă pentru city-break-uri se îndreaptă către hoteluri de 3 stele. Pe de altă parte, în ceea ce privește distanța între data rezervării și a călătoriei, românii tind să-și rezerve vacanțele destul de aproape de data de plecare”, a declarat Jŕnos Barits, Managing Director Wizz Tours, agenția care a realizat studiul.
De obicei, românii care aleg city-break-urile călătoresc în cuplu, preferă hotelurile de 3 stele, iar valoarea medie a rezervării este de 530 de euro. Pe de altă parte, cei care aleg vacanțele la plajă optează pentru un hotel de categorie mai ridicată decât în cazul city-break-urilor, iar durata medie a șederii lor este de șase zile. În acest caz e vorba, de cele mai multe ori, de grupuri alcătuite din trei persoane, iar valoarea medie a pachetului de călătorie este de 760 de euro.
Și călătoriile spre România sunt în creștere, numărul rezervărilor pe site-ul agenției de turism fiind în primele 4 luni cu 45% mai mare față de aceeași perioadă din 2015. Cei mai mulți turiști provin din Germania, Israel, Italia, Suedia și Marea Britanie. Traficul de călători dinspre Peninsula Scandinavă crește, la rândul său, cu rapiditate, datorită dezvoltării recente a rutelor Wizz Air.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romanii prefera hotelurile de categorie superioara pentru vacante, dar nu si in cazul city-break-urilor”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI