Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Romanii se afla pe ultimul loc in UE la competente digitale

Competente digitale

România dispune de rețele de internet în bandă largă superioare, dar țara noastră are cel mai mic procent de utilizatori de internet în mod regulat din Uniunea Europeană (52% față de 76% în UE) și 32% din populație nu a utilizat niciodată internetul (față de 16% în UE), se arată într-un comunicat al ECDL România transmis vineri Agerpres.
Potrivit Raportului de țară publicat de Comisia Europeană în martie 2016, mai puțin de jumătate (46%) din forța de muncă din România posedă abilități digitale suficiente (față de 72% în UE), acest aspect putând deveni un obstacol major în calea dezvoltării economice, relevă sursa citată.
potrivit ECDL România, țara noastră se situează pe locul 28 dintre cele 28 de state membre ale UE, având cel mai slab indice al economiei și societății digitale, conform raportului DESI 2016 (Digital Economy and Society Index).
„Comparativ cu anul trecut, un procent mai mare din populație este abonat la rețele în bandă largă și datorită calității ridicate a acestora, însă nivelul scăzut al competențelor digitale și al încrederii utilizatorilor pare a fi o piedică în calea dezvoltării economiei digitale a țării. Utilizarea internetului este în creștere, în principal datorită unei mai importante conectări la rețelele sociale”, precizează comunicatul.
Conform ECDL România, datele arată că digitalizarea administrației publice se întâmplă lent și cu întreruperi: doar 8% dintre utilizatorii de internet români au transmis online formulare publice comparativ cu o medie europeană de 32%. În ciuda progreselor din ultimii ani, potențialul de e-commerce este încă în mare parte neexploatat.
„În 2015, România a înregistrat cel mai scăzut procent de consumatori care au cumpărat online (11% comparativ cu media europeană de 53%). Aptitudinile digitale sunt insuficient dezvoltate pe piața de muncă românească. Gradul de participare la programe de educație a adulților este cel mai scăzut din UE (1,5% în 2014, comparativ cu o medie a UE de 11%)”, menționează sursa citată.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Romanii se afla pe ultimul loc in UE la competente digitale”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI