Rovana Plumb: Reducerea CAS va contribui la crearea de noi locuri de muncă

Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale va contribui la crearea de noi locuri de muncă, a declarat miercuri Rovana Plumb, ministrul Muncii, Familiei, Protecției Sociale și Persoanelor Vârstnice, care a salutat, totodată, votul dat de Camera Deputaților pe această lege.
Salut votul dat de colegii mei din Camera Deputaţilor pentru acest proiect de lege. Reducerea CAS cu 5 puncte procentuale se va aplica, aşa cum ne-am asumat, de la 1 octombrie, iar acest lucru înseamnă creşterea fondurilor rămase la dispoziţie angajatorului, bani ce pot fi folosiţi pentru a crea noi locuri de muncă. De asemenea, prin această măsură se va stimula mediul de afaceri, se va reduce munca la negru şi implicit, prin creşterea numărului de contribuabili, se va eficientiza raportul contribuţii/ beneficiari„, a afirmat Rovana Plumb într-un comunicat remis miercuri Agerpres.
Aceasta a precizat, totodată, că măsurile luate de Guvern au adus României creştere economică.

Astfel, reducerea CAS cu 5 puncte procentuale se va aplica, aşa cum ne-am asumat, de la 1 octombrie, iar acest lucru înseamnă creşterea fondurilor rămase la dispoziţie angajatorului, bani ce pot fi folosiţi pentru a crea noi locuri de muncă. De asemenea, prin această măsură se va stimula mediul de afaceri, se va reduce munca la negru şi implicit, prin creşterea numărului de contribuabili, se va eficientiza raportul contribuţii/beneficiari.

Graţie măsurilor luate de Guvernul Ponta, România are creştere economică şi încercăm ca această evoluţie bună a economiei să fie simţită şi de cetăţeni. Şi pentru a veni şi mai mult în ajutorul românilor am crescut, începând cu 1 iulie, salariul minim la 900 de lei, am aplicat programul privind reducerea ratelor bancare şi vom continua să luăm măsuri pentru a creşte nivelul de trai„, a declarat Rovana Plumb.

Reglementările din proiectul de lege adoptat prevăd diminuarea cotelor plătite de angajatori, în funcţie de condiţiile de muncă, pentru contribuţia de asigurări sociale datorată bugetului asigurărilor sociale de stat după cum urmează: 15,8% pentru condiţii normale de muncă; 20,8% pentru condiţii deosebite de muncă; 25,8% pentru condiţii speciale de muncă şi pentru alte condiţii de muncă.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Rovana Plumb: Reducerea CAS va contribui la crearea de noi locuri de muncă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI