Rugina: Decernarea titlurilor de CETATEAN DE ONOARE nu trebuie sa devina camp al luptelor si rafuielilor politice

Lacramioara N. Fără categorie 0 0
Sorin Rugina

Rectorul Universității Ovidius, Sorin Rugina, a reacționat la decizia Consiliului Local Municipal, de respingere a acordării titlului de Cetățean de onoare al orașului profesorului și istoricului Gheorghe Dumitrașcu.
Prof. Rugină și-a exprimat dezamăgirea într-o scrisoare deschisă adresată Consiliului Local:
În calitate de rector al Universităţii „Ovidius” din Constanţa, împreună cu membri ai corpului academic, am luat act cu surprindere şi profundă mâhnire de respingerea acordării titlului de „cetăţean de onoare” profesorului Gheorghe Dumitraşcu.
În acest context, rectorul universității a ținut să sublinieze că „recomandarea pe care am semnat-o, în vederea acordării acestui titlu, a pornit de la realizările de necontestat ale profesorului Gheorghe Dumitraşcu în contextul înfiinţării Universităţii „Ovidius”, în 1990, domnia sa remarcându-se ca un adevărat ctitor al celei mai importante instituţii de învăţământ superior din sud-estul României. Pentru acest fapt conducerea universităţii l-a recompensat cu „Diploma de excelenţă” şi insigna de „Laureat Ovidius” la ceremonia sărbătoririi împlinirii a 25 de ani de la înfiinţare în anul 2015”.
Rectorul universității a subliniat că rezultatul la care s-a ajuns în urma votului din Consiliul Local este cu atât mai de neînţeles pentru comunitatea academică, „având în vedere că din partea Universităţii «Ovidius» au fost înaintate trei recomandări: profesorii Adrian Bavaru şi Victor Ciupină, în calitate de foşti rectori care au şi obţinut titlul de „cetăţean de onoare”- şi profesorul Gheorghe Dumitraşcu, în calitate de ctitor al acestei universităţi. În acest context, respingerea în plen a candidaturii acestuia din urmă, a umbrit întreaga ceremonie”.
„Nu dorim să intervenim în nici un fel în activitatea dumneavoastră, dar din perspectiva academică, considerăm că decernarea titlurilor de „cetăţean de onoare” nu trebuie să devină câmp al luptelor şi „răfuielilor” politice. Acordarea unui titlu onorific trebuie să reprezinte rezultatul consensului şi respectului pentru candidat. Vă propunem, pentru viitor, în vederea evitării unor astfel de situaţii, ca votul acordării unui titlu să preceadă ceremonia decernării. Faţă de cele întâmplate, eu şi întreaga conducere a universităţii, ne exprimăm dezaprobarea pentru postura umilitoare în care a fost pus profesorul Gheorghe Dumitraşcu în şedinţa Consiliului Local din 30 martie 2016”, a mai subliniat prof. univ. dr. Sorin Rugină.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Rugina: Decernarea titlurilor de CETATEAN DE ONOARE nu trebuie sa devina camp al luptelor si rafuielilor politice”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI