Salvati delfinii din Marea Neagra

Salvati delfinii

“S-a deschis sezonul” capturilor accidentale, sâmbătă 20 februarie 2016, cu primul afalin (Tursiops truncatus ponticus) eșuat în Nordul stațiunii Mamaia. Specialistul Mare Nostrum a indentificat ca și cauză principală a decesului mamiferului prinderea accidentală într-o plasă de pescuit. Exemplarul a fost preluat cu sprijinul Dr. Adrian Bîlbă, de la Complexul Muzeal de Științe ale Naturii, pentru efectuarea examenului necropsic, pentru care a sosit la Constanța o echipă de medici veterinari, condusă de Dr. Teodor Soare, profesor la Universitatea de Științe Agricole și Medicină Veterinară din București.
Este binecunoscut faptul că, odată prins, la adâncime, în plasele pescărești, delfinul nu mai poate să respire și moare asfixiat mecanic. Tocmai de aceea, Mare Nostrum a implementat proiectul prin care se montează pe aceste plase dispozitive electronice (Pingere sau ADD-uri) de avertizare sonoră a pericolului pentru delfini. Din păcate, multi dintre pescari sunt încă reticenţi la noile metode de îndepărtare a delfinilor de plasele de pescuit și, din când în când, câte un exemplar sănătos și tânăr cade în această capcană!
ONG Mare Nostrum este mereu prezent la datorie în lupta pentru salvarea delfinilor din Marea Neagră și derulează și în anul 2016 programul Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră. “Facem un apel și îi încurajăm pe toți cei care observă delfini (atât în libertate, cât și eșuați) să ne anunțe, pentru a ajunge în timp util sau pentru a le oferi asistență în direcția salvării exemplarelor eșuate vii sau preluarea pentru investigații de laborator a celor morți!” – Marian Paiu, Manager proiect.
Numerele de telefon la care puteți suna: 0241.612.422 / 0341.407.432 sau 0763.255.731 (linie NON-STOP)! De asemeni, puteți trimite fotografii sau filmări însoțite de localizare (GPS sau reper costlier) pe adresa de e-mail office@marenostrum.ro sau marian_paiu@marenostrum.ro.
Acțiunea s-a desfășurat în cadrul programului “Monitorizarea și conservarea delfinilor din Marea Neagră”, susținut financiar de campania „Adoptă un delfin”.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Salvati delfinii din Marea Neagra”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI