Sarbatorile Pascale cu ghinion pentru zeci de mii de romani

Monica-Dajbog
Sărbătorile Pascale au venit şi cu necazuri pentru zeci de mii români, în urma acţiunilor organizate de Poliţie. Amenzi de peste 7 milioane de lei au fost aplicate în ultimele patru zile, a declarat marţi purtătorul de cuvânt al Ministerului Afacerilor Interne (MAI), comisar de poliţie Monica Dajbog.

Forţele de poliţie şi jandarmerie au aplicat aproape 26.000 de sancţiuni contravenţionale, dintre care peste 18.500 la regimul circulaţiei rutiere„, a spus Dajbog într-o declaraţie de presă.
Potrivit acesteia, dintre contravenţiile pe linie de poliţie rutieră 173 au fost aplicate pentru conducere sub influenţa alcoolului. De vineri până luni au fost reţinute 1.291 de permise de conducere şi au fost retrase 340 de certificate de înmatriculare.
Au fost înregistrate zilnic, în medie, 25 de accidente de circulaţie. Au fost aplicate aproximativ 6.300 de amenzi rutiere pentru depăşirea vitezei de deplasare pe drumurile publice, în condiţiile în care Poliţia a avut în trafic, în fiecare zi, peste 400 de radare. Cele mai ridicate valori de trafic au fost înregistrate ieri, pe DN1, între Buşteni şi Predeal, la intrarea pe Autostrada Piteşti-Bucureşti, pe DN 7, în judeţul Argeş şi pe DN 6, în judeţul Giurgiu„, a precizat Dajbog în conferinţa de presă susţinută la sediul MAI.
Ea a mai menţionat că în perioada Sărbătorilor de Paşti a fost înregistrată o creştere a numărului de persoane şi vehicule care au tranzitat punctele de trecere a frontierei.
De vinerea trecută şi până luni peste 422.000 de persoane au traversat principalele puncte de trecere a frontierei, dublu faţă de un weekend normal. Pentru scurtarea timpului necesar formalităţilor de tranzitare a graniţei poliţiştii de frontieră au acţionat cu efective suplimentare, această măsură urmând a fi menţinută şi în zilele următoare, când mulţi români care lucrează în străinătate vor pleca din ţară„, a declarat purtătorul de cuvânt al MAI.
Dajbog a precizat că poliţiştii de frontieră au depistat 102 de persoane care încercau să tranziteze ilegal frontiera, 86 pe ieşirea din ţară.
Exemplificativ este cazul înregistrat la punctul de trecere a frontierei de la Nădlac, unde 73 de cetăţeni sirieni şi unul irakian au încercat să iasă din ţară ascunşi într-un TIR condus de un cetăţean turc. După procedurile de identificare cetăţenii străini au fost transportaţi şi cazaţi în Centrul de cazare a străinilor luaţi în custodie publică Otopeni, în vederea întocmirii documentelor pentru returnarea acestora în ţara de origine„, a adăugat purtătorul de cuvânt al MAI.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sarbatorile Pascale cu ghinion pentru zeci de mii de romani”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI