Sase tări partenere ale României cer Guvernului României să nu „dea înapoi” lupta anticoruptie

Coruptie
Șase țări partenere ale României – Belgia, Canada, Franța, Germania, Olanda și Statele Unite ale Americii – cer Guvernului României să nu „dea înapoi” lupta anticorupție, se arată într-un comunicat comun trimis Agerpres de misiunile diplomatice.

„Noi, partenerii internaționali și aliații României, ne exprimăm profunda îngrijorare referitor la acțiunile Guvernului României din noaptea de 31 ianuarie 2017, care au subminat progresele României în ceea ce privește statul de drept și lupta împotriva corupției din ultimii zece ani”, se arată în documentul redactat în limba engleză.
Acțiunile menționate riscă „să pună în pericol” parteneriatele României.
„Contrară opiniei unanime exprimate de întreaga comunitate judiciară și responsabilă de menținerea statului de drept, de actori credibili ai societății civile, și în pofida îngrijorărilor afirmate de cetățenii români în cursul ultimelor două săptămâni, această acțiune nu poate decât să afecteze poziția României în comunitatea internațională și riscă să pună în pericol parteneriatele bazate pe valorile comune ce decurg din principiile directoare ale UE și NATO”, declară semnatarii scrisorii.
„Sperăm că Guvernul României va întoarce acest curs nefericit”, se arată în document.
„Acest raport stabilește condițiile unui cadru în care progresul luptei împotriva corupției nu poate fi oprit. A identificat un număr de recomandări-cheie, pentru atingerea obiectivelor tehnice și ulterior încheierea procesului MCV”, se mai arată în scrisoare.
„Statele UE semnatare ale acestei declarații speră că România va urma un parcurs ce va permite Consiliului UE să lucreze în această direcție”, mai arată sursa citată.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sase tări partenere ale României cer Guvernului României să nu „dea înapoi” lupta anticoruptie”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI