Scade numărul companiilor care intră în insolvenţă

scade-numarul-companiilor
Un număr de 12.453 de firme au intrat în primul semestru în insolvenţă, cele mai afectate domenii fiind construcţiile, industriile textilă, extractivă şi metalurgică, precum şi sectorul hotelurilor şi restaurantelor.

Numărul a scăzut cu aproximativ 10%, faţă de perioada similară a anului trecut, potrivit unei analize a Coface România, efectuată pe baza datelor furnizate de Oficiul Naţional al Registrului Comerţului. În perioada similară a anului 2013, numărul insolvenţelor se ridica la 13.855 de proceduri.
Din punctul de vedere al distribuţiei sectoriale, potrivit analizei Coface, sectorul construcţiilor, care a ocupat constant un loc în top 10 pentru ultimii 5 ani, se situează pe prima poziţie. Fabricarea produselor textile, industria extractivă, industria metalurgică şi HORECA rămân în top 5 sectoare cu cel mai ridicat nivel al insolvenţelor raportat la 1.000 de firme active. Distribuţia teritorială a cazurilor de insolvenţă din prima jumătate a acestui an a suferit modificări importante faţă de situaţia existentă în aceeaşi perioadă a anului anterior.
Firmele din Bucureşti, cele mai afectate
Considerând media ultimilor zece ani, numărul insolvenţelor deschise în a doua jumătate a anului a reprezentat între 80 şi 85% din nivelul înregistrat în primul semestru. Dacă această dinamică se va păstra şi în al doilea semestru, este foarte probabil că vom asista la un volum total de maximum 23.000 de insolvenţe deschise pe parcursul acestui an“, spune directorul general al Coface România, Constantin Coman.
Atingerea acestui nivel ar echivala cu o contracţie de aproximativ 15% a numărului de insolvenţe nou deschise în acest an, comparativ cu 2013.
Totuşi trebuie luat în considerare şi faptul că, în iunie 2014, a intrat în vigoare noua Lege a insolvenţei, iar impactul acesteia în practică şi schimbarea conduitei companiilor sunt dificil de estimat cu exactitate, existând posibilitatea ca evoluţia numerică a dosarelor de insolvenţă nou înregistrate până la finele anului să sufere variaţii semnificative“, a mai spus Coman, citat de Mediafax.
Numărul de insolvenţe a crescut în perioada analizată doar în Bucureşti (+23%) şi în zona de Vest (+8%), restul regiunilor înregistrând scăderi pentru acest indicator, cele mai semnificative contracţii fiind înregistrate în zona de Sud-Est (-23%) şi zona de Nord-Est (-22%).

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
4 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Scade numărul companiilor care intră în insolvenţă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI