Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Se schimbă din nou programa școlară pentru clasele V-VIII

Se schimba programa scolara

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu a anunțat că vor fi din nou schimbate curriculumul școlar și programa școlară de la clasele V-VIII. Aceste modificări în programa școlară au fost făcute pentru a patra oară, la doar doi ani după ce un alt ministru al Educației schimbase deja programele școlare pentru ciclul gimnazial.
Ecaterina Andronescu nu a luat în calcul cât de afectați au fost elevii din clasele a a V-a și a VI-a de modificările din ultimii ani. Aceștia au debutat cu o clasă pregătitoare, au învățat după un curriculum nou în fiecare an, manualele școlare au venit cu întârziere, au trebuit să se obișnuiască să învețe după fișe, după compendiul lui Liviu Pop (în lipsa manualelor). Și anul acesta au primit manualele unice ale editurii statului.
Am avut o întâlnire cu Institutul de Ştiinţe ale Educaţiei şi sper să mă sprijine ca să facem o programă profesionistă. La ciclul primar, se pare că am reuşit să facem o programă suficient de echilibrată şi este apreciată de foarte mulţi oameni, inclusiv de cei care se uită din afară la sistemul românesc de învățământ. Dacă vom reuşi să facem asta şi la gimnaziu şi, ulterior, la liceu cred că este un lucru pozitiv”, a declarat Ecaterina Andronescu pentru Adevărul.
Întrebată dacă va schimba planurile-cadru pentru gimnaziu și liceu, Ecaterina Andronescu a răspuns: “În mod categoric, da. Trebuie să aducem programul la 25 de ore pe săptămână. A fost aşa în mandatele mele anterioare. N-am înţeles de ce a crescut numărul de ore, pentru că unui copil la 11 ani îi e greu să facă faţă unui program de 32-34 de ore pe săptămână. Care este rezultatul? Îl antagonizăm pe elev faţă de şcoală. Aceasta devine o instituţie pe care el n-o mai vrea, iar asta nu aduce un beneficiu acumulărilor pe care el trebuie să le facă”, a spus Andronescu într-un interviu acordat ziarului Adevărul, conform Realitatea.net.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Se schimbă din nou programa școlară pentru clasele V-VIII”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI