Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Seara orientala in statiunea Mamaia

Prezentare-de-Moda-Turceasca-064

A fost o noapte orientală la malul mării. Manechine din Turcia au defilat aseară în ţinute tradiţionale, pe ritmuri orientale.
O prezentare de modă originală a avut loc ieri seară, 28 mai 2015 la un hotel din Mamaia. “Prezentarea de modă – Veșminte ale Sultanelor” a fost însoțită de dansuri turcești și tătărăști ale ansamblurilor UDTR și UDTTMR.
Zeci de manechine aduse din Turcia le-au făcut cunoştiinţă românilor cu tradiţiile turceşti. Vesmintele stralucitoare, cu paiete si banuti cusuti manual, au atras imediat toate privirile, iar dansurile specifice au smuls ropote de aplauze.
Ritmuri orientale există de atâţia ani la malul mării negre. Ritmuri orientale, ritmuri greceşti, la urma urmei suntem un oraş absolut special, un oraş care în brendul său turistic are practic minorităţile, tradiţiile, culturile, muzica, gastronomia„, a declarat presedintele Asociației Litoral–Delta Dunării.
Cele 32 de costume vechi otomane au fost aduse la prezentarea de la Mamaia. „Costumele sunt identice cu piesele originale. Anumite pietre, montate pe aceste veşminte, au fost aduse chiar şi din afara Turciei”, spune Mediha Karasu, profesor de design vestimentar.
Cred că trebuie să învăţăm să ne cunoaştem trecutul. Or, noi, aici, avem origini în care se amestecă şi cultura şi istoria turco-tătară”, spune Corina Martin, președintele Asociației Litoral – Delta Dunării.
Suntem foarte bucuroşi să contribuim la viaţa culturală a Constanţei”, a declarat Ali Bozcalişkan, consulul general al Republicii Turcia la Constanţa
Prezentarea de modă s-a încheiat cu un spectacol de dans.
Evenimentul a fost organizat de Centrul Cultural Turc Constanta, Prefectura Judetului Bursa – Turcia, Asociatia Oamenilor de Afaceri Turci din Dobrogea împreună cu Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România și Uniunea Democrată Turcă din România, în parteneriat cu Asociația Litoral–Delta Dunării.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Seara orientala in statiunea Mamaia”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI