Secretarul de stat Radu Podgorean, a participat la cea de-a 24-a ediţie a Forumului economic de la Krynica (Polonia)

radu-podgoreanu-secretar-de-stat

Secretarul de stat pentru analiză politică şi relaţia cu Parlamentul, Radu Podgorean, a participat în intervalul 3-4 septembrie 2014 la cea de-a 24-a ediţie a “Forumului economic de la Krynica”, organizat de Institutul pentru Studii Estice. Eveniment de tradiţie, forumul urmăreşte să promoveze contactele economice, politice, ştiinţifice şi culturale în scopul de a contribui la crearea unui climat propice cooperării regionale şi europene.
Demnitarul român a luat parte, în calitate de keynote speaker, la panelul dedicat viitorului Europei, intitulat “The United States of Europe or the Twilight of the EU?”, moderat de Mario Baldassarri, preşedintele Confederaţiei antreprenorilor italieni, fost ministru adjunct pentru dezvoltare economică.
În centrul mesajului transmis de secretarul de stat Radu Podgorean s-a aflat necesitatea unei strânse cooperări transatlantice, în toate domeniile, pentru a face faţă noilor sfidări de la graniţa de Est a continentului la adresa proiectului unei Europe libere, democratice si unite.
Demnitarul român a subliniat că în actualul climat regional şi global se impune o cât mai strânsă “conectare” a activităţii instituţiilor Uniunii Europene – îndeosebi Comisia şi Parlamentul European – la preocupările cetăţenilor europeni. O integrare aprofundată – păstrând principiul “unităţii prin diversitate” – şi un dialog permanent, deschis şi de substanţă cu cetăţenii Europei din toate spaţiile geo-economice şi socio-istorice ale continentului, constituie premise pentru o mai bună armonizare a intereselor comune europene. În context, secretarul de stat din MAE român a accentuat rolul regiunii Dunării şi al Strategiei UE pentru această regiune în potenţarea climatului de colaborare dintre statele membre implicate în proiect.
Forumul Economic de la Krynica este cea mai semnificativă iniţiativă „independentă şi imparţială” a Institutului pentru Studii Estice. Organizată din 1992, conferinţa a devenit una dintre cele mai importante evenimente economice din Europa, bucurându-se de o participare reprezentativă şi de nivel, atât din sfera politică, cât şi a cercurilor de afaceri. Segmentul la nivel înalt al Forumului este coordonat şi gestionat de către un Consiliu care are drept sarcină stabilirea temelor şi programului de desfăşurare a evenimentului, precum şi orientările de viitor privind subiectele de interes ce urmează a fi abordate. Misiunea Forumului este de a crea un climat favorabil pentru dezvoltarea cooperării politice şi economice, acţionând ca intermediar între statele membre UE şi vecinii lor.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Secretarul de stat Radu Podgorean, a participat la cea de-a 24-a ediţie a Forumului economic de la Krynica (Polonia)”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI