Secţia de chirurgie a Spitalului din Mangalia poartă numele prof. univ. dr. Vasile Sârbu

dr_Vasile_Sârbu

Secţia de chirurgie din cadrul Spitalului municipal Mangalia va purta, începând de astăzi, numele prof. univ. dr. Vasile Sârbu. În acest sens, la sediul unităţii medicale a fost organizat un eveniment la care au participat primarul Radu Cristian, managerul spitalului, dr. Liviu Mocanu şi prof. univ. dr. Viorel Tode, medic primar urolog, de la spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Constanţa. Redenumirea secţiei de chirurgie a fost votată recent de consilierii locali, în urma unui proiect iniţiat de edilul oraşului, la propunerea conducerii Spitalului. Această iniţiativă a venit ca semn de recunoaştere a meritelor prof. Sârbu, în domeniul medicinei. Renumitul chirurg s-a arătat onorat de acest demers, afirmând că este o plăcere pentru el să profeseze la spitalul din Mangalia.

radu_cristian_vasile_sabu
„Acest oraş are nevoie de medici la mai multe specialităţi, şi apreciez implicarea pozitivă şi sprijinul din partea primarului. În curând, sperăm să achiziţionăm aparatură nouă pentru toate secţiile spitalului, cu bani europeni”, a subliniat prof. Sârbu. La rândul său, primarul Radu Cristian şi-a manifestat recunoştinţa faţă de activitatea dr. Sârbu şi a medicilor din cadrul Spitalului Municipal Mangalia.
La Mangalia, acesta activează în cadrul secţiei de chirurgie a Spitalului Municipal din vara anului 2013. Profesorul este recunoscut ca un pionier în materie, fiind primul chirurg român care a efectuat o operaţie laparoscopică, în ţara noastră, dar şi primul transplant renal, la Constanţa.
Vasile Sârbu este profesor universitar, medic primar chirurgie generală şi vasculară, şeful Clinicii Chirurgie II a Spitalului Clinic Judetean Constanta şi prorector cercetare ştiinţifică la Universitatea “Ovidius” Constanta.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Secţia de chirurgie a Spitalului din Mangalia poartă numele prof. univ. dr. Vasile Sârbu”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI