Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sefii cultelor religioase ar putea fi verificati mai usor daca au colaborat cu Securitatea

Sefii cultelor religioase

Ierarhii şi şefii cultelor religioase pot fi verificaţi dacă au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia la cererea oricărei persoane, nu doar la cererea reprezentanţilor cultului religios de care aceştia aparţin, după cum prevede un proiect de lege depus la Camera Deputaţilor şi supus dezbaterii publice.
Proiectul de lege pentru modificarea ordonanţei privind accesul la propriul dosar şi deconspirarea Securităţii prevede că vor fi verificaţi „ierarhii şi şefii cultelor religioase recunoscute de lege, până la nivel de preot inclusiv, precum şi asimilaţii lor de la parohiile din ţară şi străinătate”.
Potrivit expunerii de motive, iniţiatorul proiectului, deputatul independent Remus Cernea, susţine că ordonanţa privind deconspirarea Securităţii a fost amendată astfel încât ierarhii şi şefii cultelor religioase să poată fi verificaţi dacă au avut calitatea de lucrător al Securităţii sau colaborator al acesteia doar la cererea reprezentanţilor cultului religios de care aceştia aparţin, „ceea ce a dus la ora actuală la o încălcare flagrantă a principiului egalităţii în faţa legii”, prin faptul că foşti colaboratori ai securităţii care acum pot fi ierarhi şi şefi ai cultelor religioase sunt protejaţi pe nedrept de privilegiul exclusiv al cultului de a solicita verificarea calităţii de colaborator.
Proiectul de lege a fost iniţiat de Remus Cernea şi este susţinut de opt parlamentari liberali şi neafiliaţi. Proiectul se va afla în dezbatere publică până pe 29 martie.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sefii cultelor religioase ar putea fi verificati mai usor daca au colaborat cu Securitatea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI