Selecționata de baseball a României a învins echipa de militari a SUA la trofeul ”Jackie Robinson”

ute de persoane au venit sâmbătă dimineaţă pe Stadionul „Gheorghe Hagi” din municipiul Constanţa pentru a asista la meciul de baseball din naţionala României şi o selecţionată a militarilor americani de la Mihail Kogălniceanu, fiind pentru al treilea an consecutiv când are loc această întâlnire, partida celebrând 72 de ani de când Jackie Robinson a devenit primul jucător de baseball de culoare care a jucat în liga americană.
Cei prezenţi la meci au avut parte de o atmosferă de sărbătoare tipic americană, cu muzică, răcoritoare, multă bună dispoziţie şi surprize. La final, echipa României s-a impus cu scorul de 7 la 6, câştigând al treilea meci din tot atâtea disputate.Daniela_Sofronie

Lovitura de începere a partidei a fost dată de fosta gimnastă Daniela Sofronie. “Am avut ceva emoții la aruncarea mingiei dar recunosc că am venit cu temele un pic făcute de acasă, am făcut și câteva exerciții înainte de începerea meciului”, a spus fosta mare gimnastă, Dana Sofronie, cetățean de onoare al Constanței.
Militarii sportivi de la Baza Mihail Kogălniceanu și sportivii români au fost încurajați, din tribune, de colonelul Wesley Murray comandantul bazei MK, de atașatul cultural al Ambasadei SUA în România), de primarul Constanței, Decebal Făgădău, de alți reprezentanți ai autorităților dar și de localnici.Trofeul_Jackie Robinson_2019„Acest eveniment sportiv a sădit la Constanța o frumoasă tradiție, a prieteniei. Le mulțumesc prietenilor din Baza Mihail Kogălniceanu, Ambasadei SUA în România, prezentă de fiecare dată la acest meci de baseball, dar și Federației Române de Baseball și Softball”, a spus primarul Decebal Făgădău.
Şeful militarilor americani de la baza Mihail Kogălniceanu, Wesley Murray, le-a mulţumit dobrogenilor pentru ospitalitatea arătată, dar şi României pentru sprijinul adus NATO. „În numele Forţele Armate ale Statelor Unite ale Americii staţionate în România doresc să mulţumesc tututor constănţenilor şi dobrogenilor pentru ospitalitatea şi prietenia lor. România este un aliat important, iar SUA sunt onorate să continue colaborarea de lungă durată cu România, care continuă să demonstreze o poziţie excepţională de lider în securitate în zona Mării Negre şi a regiunii Balcanice. Împreună stăm alături de NATO pentru a ne asigura că Europa rămâne unitară, liberă şi în pace”, a susţinut Wesley Murray.Trofeul_Jackie Robinson_2019_3Trofeul Jackie Robinson a ajuns deja la cea de a treia ediţie în Constanţa. Meciul a fost organizat de Primăria Constanţa, Ambasada SUA şi Federaţia Română de Baseball şi Softball.
La final, primarul Decebal Făgădău a înmânat Trofeul „Jackie Robinson” formației câștigatoare, iar echipei SUA i-a revenit Trofeul Fair-Play.Trofeul_Jackie Robinson_2019_1Meciul de la Constanţa a celebrat 72 de ani de când, pe 15 aprilie 1947, Jackie Robinson, primul jucător de baseball de culoare, a intrat pe terenul Ebbets din Brooklyn, New York, spărgând barierele discriminării rasiale. Jackie Robinson a debutat pentru echipa Brooklyn Dodgers în 1947 şi purtat numărul 42, ulterior acesta fiind retras şi nu a mai fost purtat de niciun jucător din liga de baseball americană. (Sursa foto: Facebook)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Selecționata de baseball a României a învins echipa de militari a SUA la trofeul ”Jackie Robinson””

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI