Seria misiunilor îndeplinite cu succes de nava militară „Al. Cătuneanu”, continuă

Nava hidrografica Alexandru Catuneanu2
Nava militară hidrografică (NMH) „Alexandru Cătuneanu” a acostat duminică, 28 octombrie, în portul militar Constanța, după ce și-a îndeplinit misiunea privind participarea la Exercițiul multinațional „Nusret 18”, organizat de Marina Militara Turcă.

Vineri, 12 octombrie, marinarii militari români au luat, cap-compas spre portul turcesc Izmir, traversând Marea Egee, pentru a executa serialele de instruire planificate cu scopul de a spori nivelul de interoperabilitate dintre forțele navale specializate în lupta împotriva amenințărilor subacvatice din Bulgaria, Germania, Grecia, Italia, România, Spania și Turcia.
La bordul navei, printre cei 57 de membri ai echipajului, s-a aflat și un detașament de scafandri de luptă EOD (luptă împotriva dispozitivelor explozive improvizate), dar și doi ofițeri români cu rol în conducerea exercițiului (EXCON). Scafandrii militari români, împreună cu omologii greci și turci, au executat antrenamente specifice în comun și au organizat o expoziție de tehnică militară, unde au fost prezentate echipamentele militare din domeniul scafandreriei utilizate în desfășurarea misiunilor specifice de către forțele din Grecia, România, SUA și Turcia.
Exercițiul multinațional „Nusret 18” a fost desfășurat, atât în mediul maritim, cât și aerian, iar scenariul său a cuprins participarea a peste douăzeci de nave și ambarcațiuni, patru aeronave și trei structuri specializate în lupta împotriva dispozitivelor explozive. (Sursa foto: Forțele Navale Române)Nava hidrografica Alexandru Catuneanu1

Nava hidrografica Alexandru Catuneanu4

Nava hidrografica Alexandru Catuneanu3

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Seria misiunilor îndeplinite cu succes de nava militară „Al. Cătuneanu”, continuă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI