Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Servicii de securitate occidentale au furnizat arme extremistilor islamisti din Irak, achizitionate si din Romania

furnizat arme extremistilor islamisti
Servicii de securitate occidentale au furnizat arme extremiştilor Statului Islamic (SI) din Irak, achiziţionate inclusiv din România, a declarat marţi o sursă militară agenţiei RIA Novosti.

Servicii de securitate occidentale au fost responsabile pentru alegerea unor furnizori de încredere din ţările vest-europene, pentru transferuri de bani şi transport şi furnizare de provizii „umanitare” letale în Orientul Mijlociu. De la începutul anului 2013, armament greu a fost achiziţionat din Bulgaria, Croaţia, România şi Ucraina„, a afirmat această sursă.
Transportoare blindate, tunuri, lansatoare de rachete şi muniţii au fost achiziţionate din Bulgaria, sisteme de artilerie din Croaţia, tancuri şi arme de foc din România, iar vehicule de infanterie din Ucraina, scrie Agerpres.
Livrările au fost efectuate începând din 2013 de firme create special pentru aceste contracte. Contractele nu menţionau beneficiarii reali ai transporturilor, ci alte ţări şi companii ca destinaţie finală pentru livrări.
Este interesant de observat că după ce au jucat un rol important în înarmarea militanţilor SI, Statele Unite au efectuat recent o serie de atacuri aeriene împotriva acestor militanţi şi aliaţilor lor, ajutând forţele kurde, notează RIA Novosti.
Statul Islamic, cunoscut anterior ca Statul Islamic în Irak şi Levant (ISIS), este un grup sunit ce luptă în Siria şi a lansat o ofensivă în Irak în iunie. Grupul a cucerit o mare parte din ţară, cu scopul de a lua cu asalt Bagdadul. De asemenea în iunie, grupul a proclamat un califat la graniţa Irak-Siria.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Servicii de securitate occidentale au furnizat arme extremistilor islamisti din Irak, achizitionate si din Romania”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI