Un simplu test de sânge poate depista CANCERUL

Un simplu test de sânge poate depista cancerul

Cercetători din Marea Britanie lucrează la dezvoltarea unui test de sânge „universal” pentru a detecta cancerul. Denumit Lymphocyte Genome Sensitivity, testul a fost aplicat până acum pe pacienți cu melanom, cancer pulmonar și cancer de colon, identificând acuratețe stările maligne și precanceroase, relatează Huffington Post.
Testul folosește raze ultraviolete de anumită intensitate pentru a măsura deteriorarea celulelor albe din sânge, care luptă împotriva infecției.
Celulele albe fac parte din sistemul natural de apărare al organismului. Noi știm că ele sunt supuse unui stres atunci când luptă împotriva cancerului sau a altor boli, așa că ne-am întrebat dacă se poate observa ceva asemănător atunci când sunt supuse unui stres mai mare, prin expunere la raze ultraviolete”, a explicat Diana Anderson, coordonatoarea echipei de la Bradford University, într-o declarație scrisă şi preluată de Agerpres.
Acesti cercetători au luat probe de globule albe din sângele a 208 de persoane, între care bolnavi de cancer, persoane cu stări precanceroase și subiecți sănătoși. Apoi au expus aceste celule sanguine la lumină ultravioletă și au descoperit o diferență semnificativă de deteriorare între celulele canceroase și celulele de la pacienții sănătoși.
Am observat că la persoanele cu cancer, ADN-ul este lezat mai mult de razele ultraviolete decât în cazul persoanelor sănătoase„, spune cercetătoarea în declarație.
Testul de sânge este încă în stadii incipiente. Echipa spune că trebuie să testeze metoda și pe alte tipuri de cancer. Totuși, utilizarea de raze ultraviolete este promițătoare ca instrument de diagnosticare a cancerului, mai ales că metodele actuale tind să fie mai costisitoare și mai invazive.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un simplu test de sânge poate depista CANCERUL”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI