Un simplu test de sânge poate prezice riscul sinuciderii

test de sange poate prezice riscul sinuciderii

Un simplu test de sânge pentru a detecta o modificare chimică a unei singure gene umane legate de gândurile și impulsurile negative poate prezice cu precizie riscul suicidar, relevă un studiu realizat de grup de cercetători americani și publicat în American Journal of Psychiatry, informează agenția Xinhua, citat de Agerpres.
Ei au descoperit că modificări ale unei gene numite SKA2 joacă un rol important în transformarea a ceea ce ar putea fi o reacție obișnuită din efortul vieții de zi cu zi în gânduri și comportamente sinucigașe.
Sinuciderea este o problemă majoră de sănătate publică care poate fi prevenită, dar eforturile noastre de prevenție sunt zădărnicite deoarece nu avem nici o cale consistentă de a prezice cine sunt aceia cu risc crescut de sinucidere„, a spus, într-o declarație, Zachary Kaminsky, profesor la Johns Hopkins University School of Medicine, citat de Xinhua.
Într-o serie de experimente care implică eșantioane de creier de la persoane bolnave mintal și sănătoase, Kaminsky și colegii săi au constatat că cei care s-au sinucis au avut nivelul de SKA2 redus în mod semnificativ.
Mai mult, studiul a descoperit la unii subiecți o modificare care altera calea de funcționare a genei SKA2 fără schimbarea secvenței genetice a ADN-ului.
Modificarea adăuga genei substanțe chimice numite „grupuri de metil”, un nivel mare al metilizării fiind descoperit în acest studiu chiar la persoanele care s-au sinucis.
În experimentele următoare, cercetătorii au făcut simple teste de sânge celor 325 de participanți la studiu și au găsit o creștere similară a metilizării la gena SKA 2 la persoane cu gânduri sau încercări suicidare.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Un simplu test de sânge poate prezice riscul sinuciderii”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI