Soferii pot folosi de azi noul pod de la Agigea

Noul pod de la Agigea

Șoferii pot folosi de astăzi noul pod rutier care traversează Canalul Dunăre – Marea Neagră la Agigea.
Construcţia este ridicată la câteva sute de metri în aval de podul vechi, iar pilonii de susţinere au o înălţime de 66 de metri deasupra nivelului mării.
Şi tot astăzi se deschide traficul pe la poarta 10 bis a Portului Constanţa pe ambele sensuri.
Podul rutier la kilometrul 0+540 al Canalului Dunăre – Marea Neagră are o lungime totală de 360 de metri şi o deschidere centrală de 200 de metri, iar lăţimea podului este de 17,4 metri, permiţând astfel circulaţia pe patru benzi.
Prin darea în exploatare a acestui pod, Portul Constanţa este conectat la Autostrada Bucureşti-Constanţa prin varianta ocolitoare a municipiului Constanţa, dar se şi creează o alternativă prin executarea unei bretele de conectare la şoseaua naţională existentă, iar pe de altă parte se asigură şi o legătură directă între zonele de nord şi sud ale Portului Constanţa fără tranzitarea oraşului.
Noul pod care traversează Canalul Dunăre – Marea Neagră, la Agigea, la câteva sute de metri în aval de cel vechi – care face legătura cu DN 39 Constanţa – Mangalia, este cel mai mare pod rutier de tip hobanat construit în România, o investiţie finanţată prin Programul Operaţional Sectorial în Transporturi (POS-T 2007 – 2013) din fonduri structurale ale Uniunii Europene şi de la bugetul statului. Construcţia, adjudecată prin licitaţie la valoarea de 23 de milioane de euro, a ajuns să coste în final peste 28 de milioane de euro, fiind necesară şi modificarea proiectului iniţial, întocmit în anul 2005.
Potrivit reprezentanţilor Companiei Naţionale Administraţia Porturilor Maritime (CN APM) Constanţa SA, noul pod rutier a apărut ca o necesitate în vederea „conectării Portului Constanţa la Autostrada Bucureşti – Constanţa, prin varianta ocolitoare a municipiului Constanţa şi prin crearea unei alternative prin executarea unei bretele de conectare la şoseaua naţională existentă. Mai mult decât atât, prin acest proiect s-a dorit asigurarea unei legături directe între zonele de nord şi de sud ale Portului Constanţa, fără tranzitarea oraşului“.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Soferii pot folosi de azi noul pod de la Agigea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI