Sorina Pintea: Dezastru pe secţia neurologie, debandadă, o lipsă totală de organizare

Sorina_Pintea_vizita_inopinata_la Spitalul_Judetean_Constanta1
Ministrul Sănătății, Sorina Pintea a efectuat duminică seara, o vizită inopinată la Spitalul Clinic Județean de Urgență Sf. Apostol Andrei Constanța, aceasta constatând nereguli pe Secția de Neurologie unde a găsit un adevărat dezastru.

Ministrul Sorina Pintea a fost însoţită la control de Horia Ţuţuianu, preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa.
Potrivit Ziua de Constanța, ministrul a vizitat secțiile de neurologie, cardiologie și pediatrie din cadrul SCJU. Pintea a spus ca la Neurologie a găsit un adevărat dezastru.
Ea a vizitat printre altele Unitatea de Primiri Urgenţe, secţie permanent asaltată de pacienţi şi sufocată de solicitări. „Aici, pacienţii ajung să stea, chiar aduşi cu Ambulanţa, 14 ore aşteptându-şi diagnosticul”, a afirmat ministrul.
Sorina Pintea a declarat că prezintă deficienţe partea de triaj din UPU şi secţia de Neurologie. Ea a lăudat secţia de Pediatrie, care este renovată şi modernizată. Ministrul Sănătăţii a precizat că există spitale mici în ţară care arată mai bine decât cel din Constanţa, care totuşi arată mai bine decât cel din Ploieşti.
„Am fost pe secţii, pot să vă spun că secţia pediatrie e cea mai în regulă din punct de vedere a colectării deşeurilor periculoae, a aspectului de curăţenie, existenţa dezinfectantelor la intrarea şi ieşirea din secţie. Dezastru este pe secţia neurologie, debandadă, o lipsă totală de organizare. De remarcat că în toate cele trei secţii lipsesc la intrare materialele de protecţie, dar repet, la neurologie nu este în regulă. Nu mă refer la spaţiile nerenovate, dar nu accept mizeria, lipsa de organizare şi felul în care nu se respectă nişte indicatori de calitate. Am găsit într-un salon gol, prosoape murdare, pardoseala mizerablă, acolo urma să intre pacienţi”, a spus ministrul Sorina Pintea.
Sorina Pintea a propus directorului medical şi preşedintelui CJC, schimbarea asistentului şef de pe secţia neurologie şi un avertisment pentru directorul de îngriiri medicale. Ministrul a precizat că nu mai tolerează ca lucrurile să se desfăşoare după principiul merge şi aşa. Pintea a mai afirmat că în comparaţie cu Spitalul din Ploieşti, cel de la Constanţa stă doarte puţin mai bine la capitolul curăţenie, dar nesemnificativ.
Ministrul a discutat cu şeful de la Unitatea de Primiri Urgenţe şi despre situaţia de pe această secţie, excesiv de aglomerată. Tocmai de aceea, Ministerul va grăbi deschiderea secţiei exterioare de la Năvodari , pentru ca cel puţin în sezonul extival, UPU din cadrul SCJU să fie ajutat. Totodată vor fi detaşaţi şi câţiva medici pe timpul sezonului estival în cadrul UPU, pentru că este inuman ce se întâmplă mai ales vara aici, a mai declarat, Sorina Pintea.
Preşedintele CJC, Horia Ţuţuianu, s-a arătat nemulțumit de faptul că managerul unităţii, dr. Cătălin Grasa, a ajuns foarte târiziu la spital, opinând că şi acesta îşi poate prezenta demisia, dacă nu rezolvă cele trei obiective prioritare: Casa Soarelui, Radioterapia şi încă o secţie exterioară a spitalului.
Sorina_Pintea_vizita_inopinata_la Spitalul_Judetean_Constanta

Sorina_Pintea_vizita_inopinata_la Spitalul_Judetean_Constanta2

Sorina_Pintea_vizita_inopinata_la Spitalul_Judetean_Constanta3

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sorina Pintea: Dezastru pe secţia neurologie, debandadă, o lipsă totală de organizare”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI