Spectacolul „Hades si Persefona: o legenda despre tenebre si lumina“ aplaudat de sute de constanteni

Premiera Hades si Persefona17

Premiera „Hades şi Persefona: o legendă despre tenebre şi lumină“ a umplut sala Teatrului Național de Operă și Balet „Oleg Danovski”, iar la final toată lumea a aplaudat în picioare, evoluția actorilor – profesori și studenți de la Facultatea de Arte a Universității „Ovidius” din Constanța.
Preț de aproape o oră, au dorit să evadeze din cotidian, pentru a asculta și a vedea cum, sub ochii lor, prinde contur una dintre cele mai frumoase legende ale Olimpului: povestea lui Hades și a Persefonei, legenda anotimpurilor, a luminii și a umbrelor, a verii și a iernii, contopite într-o tulburătoare poveste despre iubire.

Premiera Hades si Persefona15
A fost o premieră în adevăratul sens al cuvântului pentru că actorii în devenire au făcut faţă cu brio coregrafiei extrem de bogate şi de dificile. Toţi au demonstrat o calitate neaşteptată a interpretării, şi-au ieşit din zona de confort şi s-au achitat aproape excelent de rolurile lor de olimpieni. O coregrafie plină de emoţie şi energie.

Premiera Hades si Persefona11
Regia, concepţia artistică şi scenariul au aparţinut prof.univ.dr. Daniela Vitcu Hanţiu şi conf.univ.dr. Alina Cristea, după un text al lui Alexandru Mitru. Coregrafia, lect.univ. Stela Cocârlea, cele trei reuşind să ofere publicului un spectacol plin de emoţie şi energie, Daniela Vitcu Hanţiu care a interpretat-o pe Demetra, îndurerata mamă a Corei-Persefona, prof. univ. dr. Radu Niculescu, în rolul povestitorului, și ceilalți actori care au dansat în acordurile ritmice ale tobelor ale artistului Ionuţ Micu care a contribuit din plin la succesul spectacolului.

Premiera Hades si Persefona13
Daniela Hanţiu chiar şi pe scenă, în rolul Demetrei. Reîntoarsă după aproape doisprezece ani în faţa publicul, decana Facultăţii de Arte şi-a construit rolul încet-încet, crescând intensitatea durerii mamei rămase fără fiică pe toată durata piesei, până la disperare maximă şi blesteme înfricoşătoare.
Scena plină de erotism dintre Hades şi Cora, a luptei Demetrei cu Hades pentru Persefona, toate episoadele jucate cu majoritatea actorilor pe scenă sunt extraordinar de vii, de emoţionante şi nu pot fi uitate niciodată. Felicitări tuturor, pentru că au reuşit să le ofere fără greşeală după doar o lună de repetiţii!
Din distribuţia spectacolului au facut parte: Cosmin Adrian, Roxana Gurău, Daniela Vitcu Hanţiu, Radu Niculescu, Dana Cojan, Mirabela Moroşanu, Eduard Vacariu, Ionuţ Rusu, Ruxandra Timoaşcă, Diana Vieriu, Loredana Adăscăliţei, Vlad Fiu, Laura Buric, Diana Orezeanu, Abdul Cair Latip, Mădălina Câşlariu și Alina Craiu. Spectacolul se bucură de participarea extraordinară a artistului Ionuţ Micu, care asigură acompaniamentul ritmic (la tobe).
Suma strânsă din acest eveniment caritabil va fi utilizată pentru organizarea unor cursuri gratuite (muzică, dans, actorie și pictură) dedicate copiilor din centrele de plasament constănțene. „Este prima colaborare pe care Asociația „Constanța mai frumoasă” o are cu Facultatea de Arte a Universității „Ovidius”.
Bogdan GiugleaAsociația a fost înființată în urmă cu două luni, iar acest spectacol este evenimentul nostru de lansare. Am ales Facultatea de Arte deoarece „Hades și Persefona” este primul pas pentru un proiect mai mare pe care urmărim să-l desfășurăm anul acesta și care constă în cursuri gratuite pe care asociația noastră le va organiza pentru centrele de plasament și copiii defavorizați. Vom avea 150 de cursanți care vor avea de ales între cursuri de muzică – chitară și canto, pictură, actorie și dans. Vrem să facem orașul mai frumos și ne-am gândit să pornim la drum cu oameni frumoși. Arta este cea care ne Înfrumusețează sufletul. Începem să lucrăm cu sufletele oamenilor. Îi alegem pe cei mici și pe cei defavorizați. Noi îi susținem și dorim să le arătăm că arta schimbă oamenii”, a spus la finalul spectacolului, președintele Asociației „Constanța mai frumoasă„, Bogdan Giuglea.
În urma acestei actiuni, prin vânzarea biletelor, s-a strans suma de 6.050 lei, sumă care va fi folosită la organizarea unor cursuri de arte pentru copiii și tinerii din centrele de plasament din Constanta, pe care Asociația dorește să-i ajute astfel, să descopere un univers în care să-și poată dezvolta creativitatea și simțul artistic.
Asociaţia Constanţa mai Frumoasă, este o organizaţie non-guvernamentală, apolitică şi non-profit, înființată de doar două luni, are ca obiectiv principal promovarea culturii, istoriei, artei, tradiţiilor, sportului şi turismului din judeţul Constanţa, precum şi derularea unor activităţi susţinute de educaţie culturală şi moral-civică în comunitate.
Asociaţia îşi propune organizarea şi promovarea de evenimente culturale, artistice, educative, sportive, umanitare (târguri, conferinţe, festivaluri, spectacole, concerte, expoziţii etc.), dar şi derularea unor proiecte pentru protecţia minorităţilor şi a copiilor, a persoanelor defavorizate şi marginalizate.
Asociația „Constanța mai frumoasă” are în prezent doar trei membri, fondatorii Adriana Fomenko, Adina Frățilă și Bogdan Giuglea. (Foto: Ovidiu Oprea)

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Spectacolul „Hades si Persefona: o legenda despre tenebre si lumina“ aplaudat de sute de constanteni”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI