Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Spectacolul umanitar „DĂRUIEŞTE VIAŢĂ!”, organizat de Crucea Roşie – Filiala Constanţa

Spectacol umanitar_6436_n
Sala Casei de Cultură a Sindicatelor din Constanţa, a fost gazda spectacolului umanitar „DĂRUIEŞTE VIAŢĂ!” organizat sâmbătă, 20 septembrie 2014, de către Crucea Rroşie Română (CRR) – Filiala Constanţa.

Doamna Lenuţa v-a fi supusă unor intervenţii pe cord deschis pentru înlocuirea valvei mitrale şi două bypas-uri pe vasele coronariene, pentru care are nevoie 6.000 de euro.
Partenerii acestui eveniment caritabil „Dăruieşte viaţă” au fost: Casa de cultură a Sindicatelor din Constanţa, Antena 1 Constanţa, Radio Constanţa, TV Neptun, Litoral TV, Papioane “made by Valentin Bratu”, Pachete de Vis – Lucian Bratu, Costică şi Niculina Lucan.
În deschiderea spectacolului umanitar „DĂRUIEŞTE VIAŢĂ!”, prezentatorii Antenei 1 Constanţa, Alexandra Bulz și Iulian Olaru au citit mesajul emoţionant transmis de doamna Lenuţa, după cum se regăseşte mai jos:
Bunătatea şi solidaritatea oamenilor au fost şi sunt printre puţinele lucruri pe care nimeni n-a reuşit să le ţintească şi nici să le ia poporului român. Am văzut de nenumărate ori ce înseamnă să nu fii singur în încercări, să simţi dragostea şi comunicarea semenilor. Ne-aţi demonstrat asta dumneavoastră, echipa Crucii Roşii – Filiala Constanţa, coordonată de director Carmen Lungu, care nu aţi rămas indiferenţi la suferinţa celor care v-au cerut ajutorul. Povestea mea este asemenea a altor destine a căror singură şansă avea un preţ şi pentru care activităţile desfăşurate de dumneavoastră, împreună cu neobosiţii voluntari şi colaboratori au făcut posibile finaluri fericite.
Dumneavoastră aţi demonstrat că se adună din puţin cu puţin, pus laolaltă şi ştiu că fiecare ar trebui din puţinul vostru, cazurilor umanitare pentru care vi s-a cerut ajutorul dat şi pentru care s-a găsit rezolvarea. Vă mulţumesc din inimă pentru fiecare dintre aceste vieţi salvate.
Mulţumesc celor aflaţi în sală pentru participarea la acest admirabil spectacol umanitar denumit “Dăruieşte viaţă”, pentru că în final, o parte din inima mea va bate şi datorită dumneavoastră locuitori din toate judeţele Constanţa. Evoluţia non-profit a artiştilor participanţi la acest eveniment este cea mai mare dovadă a solidarităţii umane alături de cei aflaţi în dificultate, motiv pentru care le mulţumesc atât lor, dar şi coordonatorului lor, doamnei Luncan.
Mă tot gândesc şi încerc să-mi găsesc cuvintele deosebite pe care le-aş mai putea adresa în semn de mulţumire pentru ceeia ce faceţi, pentru persoanele aflate în dificultate şi pentru mine personal. Cred că, până la urmă, un simplu mulţumesc răspuns sincer din tot sufletul, ar fi una din căile prin care pot să-mi exprim recunoştinţa pentru cine sunteţi, ce faceţi şi pentru orele de neodihnă consumate pentru slujba într-ajutorării şi salvării de vieţi omeneşti”, a declarat doamna Lenuţa.

Spectacol umanitar_467_n
În cadrul programului, au participat voci binecunoscute şi grupuri de dansuri, cu multe premii la active: Denisa Ștefania Lucan, Chris Oliver; Iany Gana și Ansamblul de dansuri armânești „Avlia”; Mihaela Avram; Iulian Bratu şi Valentin Bratu (prezentare de papioane “made by Valentin Bratu”); Rodica Rodion; Clubul de dans sportiv „Magic Star” coordonat de profesorul Iurie Braiș, fiind campioni şi vicecampioni mondiali la categoria Latino, iar din 2005 sunt în lotul naţional al României; Iulian Bratu de la Teatrul de Balet ”Oleg Danovschi” din Constanţa, unde a fost însoţit de frumoasele manechine purtând papioane marca “Valentin Bratu”, Studioul de Balet „Melinda”; Ansamblul de balet „ATITUDine” – coordonator Melinda Bratu, fostă solistă a teatrului de balet clasic şi contemporan ”Oleg Danovschi”, în care au câştigat numeroase premii naţionale şi international. Cele mai importante sunt calificările pe locul I la campionatele europene de dans din Austria, iar în Croaţia au ocupat locul III; Trupa de dans “New Force of Dance” coordonată de Cristian Patachia, au participat la numeroase concursuri naţionale şi unde au câştigat titlul de campioni naţionali la breack-dance şi hip-hop, categoria juniori.

Spectacol umanitar_069_n
De asemenea la acest eveniment a mai participat şi renumita designer vertimentar, Liliana Cornilă, profesor universitar la Facultatea de Arte a Universităţii Ovidius din Constanţa, unde a fost prezentă de nenumărate ori la evenimentele caritabile organizate de Crucea Roşie Constanţa. În cadrul recitalului susţinut, doamna Liliana Cornilă a declarat public că “muzica este prima dragoste, deşi preocupările mele din ultima perioadă, se învârte în jurul meu designer-ul ui vestimentar, o altă artă, pictură, creaţie vestimentară, coregrafie, toate acestea le fac cu multă dragoste. Cea mai emoţoinantă, atunci când sunt solicitată să cânt şi să-mi aduc aminte de acei ani ai tinereţii, pentru mine, muzica reprezenta viitorul, aşa vedeam eu atunci. A fost o promisiune de atunci, care am respectat-o, nu m-am despărţit de scenă, dar asta o fac numai atunci când prietenii solicită prezenţa mea în astfel de nobile evenimente. Pentru mine acesta este cel mai mare dar, faptul că eu sunt solicitată în astfel de cazuri, pentru mine, reprezintă mult mai mult decât toate realizările mele de până acum”. Fiecare gest pe care noi l-am făcut împreună, să ajungă acolo unde este nevoie. Dumnezeu să ne ajute tuturor, să ştim să dăruim şi celor care au nevoie să aibă puterea să meargă mai departe, pentru că toată speranţa şi tot ceea ce trăim nu tine de noi oamenii. Acolo Sus, are grije cineva de noi toţi”.

La finalul spectacolului, preşedinta Crucii Roşii – Filiala Constanţa, a declarant celor prezenţi în sală că “atunci când a plecat la drum, am spus că trebuie să devenim eroi. Fiecare din noi, poate deveni erou cumpărând un bilet. De aici am plecat, cu acest spectacol şi am reuşit într-o anumită măsură şi sigur doamna Lenuţa se va întoarce sănătoasă şi va deveni voluntar al Crucii Roşii Constanţa aşa cum ne-a promis”. De asemenea, Carmen Lungu a ţinut să mulţumească în numele tuturor, al Crucii Roşii Constanţa, printr-un simbol, o diplomă, pentru ceea ce au făcut, pe scenă şi celor care au participat la acest eveniment caritabil.
Se pot face în continuare donaţii în contul RO07 RZBR 0000 0600 1369 4145 Raiffeisen Bank – Constanţa.

Sending
User Review
5 (3 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Spectacolul umanitar „DĂRUIEŞTE VIAŢĂ!”, organizat de Crucea Roşie – Filiala Constanţa”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI