Sportivii medaliati la Rio, decorati de presedintele Iohannis

sportivii romani decotati la cotroceni
Președintele Klaus Iohannis i-a decorat marți pe sportivii români medaliați la Jocurile Olimpice și Paralimpice de la Rio, prilej cu care a afirmat că situația în sportul din țara noastră s-a agravat în ultimele decenii, iar pentru acest lucru nu trebuie făcuți responsabili cei care concurează, ci trebuie privit dincolo de micile ecrane.

„Urmărind participarea la Jocurile Olimpice, nu am putut să trec cu vederea anumite critici care au fost exprimate în spațiul public cu privire la rezultatele olimpicilor noștri. Cele mai multe nu m-au surprins atât prin virulență, cât mai ales pentru că au fost total nedrepte. Reacțiile de acest tip nu aduc niciun beneficiu sportului românesc. Lucrurile nu s-au agravat acum, ci gradual, în cursul ultimelor decenii. Este nedrept ca tocmai sportivii care concurează să fie făcuți responsabili. Cerem rezultate, dar uităm să privim dincolo de ceea ce se vede în spatele micilor ecrane. De aceea v-am și invitat astăzi aici, pentru a arăta că performanțele și munca depusă de voi, ani la rând, nu vor fi lăsate în plan secund”, a spus Iohannis, la ceremonia de decorare care a avut loc la Palatul Cotroceni.
sportivii romani decotati de iohanisȘeful statului i-a felicitat pe sportivii medaliați, dar și întregul lot național care a participat la Jocurile de la Rio.
„Alături de milioane de români, am urmărit cu emoție performanțele voastre din acest an și trebuie să mărturisesc că vi se cuvine mai mult decât o medalie: meritați recunoștința întregii țări pentru efortul depus”, a spus președintele.
Iohannis a motivat că ceremonia a fost organizată abia marți deoarece au fost așteptate și rezultatele Jocurilor Paralimpice de la Rio.
„Bine am făcut. Faptul că avem un medaliat și la această competiție nu poate decât să ne bucure. Întregul lot național paralimpic însă trebuie felicitat”, a afirmat șeful statului.
El a precizat că România are sportivi care, prin ceea ce fac, reușesc mai mult decât un loc pe podium.

sportivii romani decotati de iohannis
Președintele Iohannis a conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa I, echipei de scrimă — Loredana Dinu, Simona Gherman, Simona Pop, Ana-Maria Popescu, Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, cu o baretă tenismenilor Florin Mergea și Horia Tecău, Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a II-a, canotoarei Roxana Gabriela Cogianu, Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete canotoarelor Mădălina Bereș, Andreea Nicoleta Boghian, Adelina Maria Boguș (Cojocariu), Daniela Druncea, Laura Oprea, Mihaela Petrilă, Iuliana Popa, Ioana Strungaru și lui Albert Saritov — lupte libere.
Totodată, în semn de „înaltă apreciere și recunoștință pentru rezultatul de excepție obținut la Jocurile Paralimpice de vară moderne ediția a XV-a, Rio 2016, pentru dăruirea, devotamentul și profesionalismul puse în slujba afirmării sportului românesc și a imaginii României în lume”, președintele Klaus Iohannis i-a conferit Ordinul „Meritul Sportiv”, Clasa a III-a, cu două barete lui Florin-Alexandru Bologa — judo.
Decorările au fost făcute la propunerea Ministrului Tineretului și Sportului, Elisabeta Lipă. (Agerpres)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sportivii medaliati la Rio, decorati de presedintele Iohannis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI