Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul BBB-/A-3 al României

Standard&Poors
Agenția Standard & Poor’s a reconfirmat rating-ul aferent datoriei guvernamentale a României la BBB-/A-3 pentru datoria pe termen lung și scurt în valută și monedă locală, cu perspectivă stabilă, informează Ministerul Finanțelor Publice.

Reconfirmarea rating-ului României este susținută de nivelul moderat al datoriei guvernamentale și al datoriei externe, pe fondul unei perspective de creștere economică solide, în medie de 3,1% până în 2020„, arată instituția.
Perspectiva stabilă reflectă așteptările agenției privind majorarea deficitelor fiscale și externe ca rezultat al măsurilor de relaxare fiscală, în timp ce datoria guvernamentală și cea externă se așteaptă să rămână la un nivel moderat, susținut de creșterea economica solidă.
Standard & Poor’s apreciază că nivelul ratingului ar putea fi îmbunătățit dacă se vor face eforturi în continuare în privința consolidării bugetare, datoria guvernamentală netă va intra pe o traiectorie descendentă iar procesul de restructurare sau privatizare a întreprinderilor de stat se va implementa cu succes conducând la îmbunătățirea cadrului de guvernanță, la o creștere macroeconomică stabilă și predictibilă și la consolidarea finanțelor publice.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Standard & Poor’s a reconfirmat ratingul BBB-/A-3 al României”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI