Statiunea Mamaia asteaptă mai multi turisti in 2015

Conferinta_de_presa_0023

Asociaţia Litoral Delta Dunării încearcă să aducă la Mamaia Campionatului Mondial de Bob pe rotile. Acesta ar putea fi chiar mesajul pentru sezonul estival din 2016. Conducerea asociaţiei urmează să depună canditatura pentru a aduce competiția la malul mării.
Președintele Asociației Litoral-Delta Dunării, Corina Martin, a anunțat luni, în conferinţa de presă organizată de Asociaţia Litoral – Delta Dunării, cu ocazia lansării filmului de promovare al staţiunii Mamaia pentru competiţia de bob pe roţi, proiectele de viitor cu care a obișnuit în ultimii ani publicul țintă, că noua temă pentru promovarea litoralului românesc și cu predilecție a stațiunii Mamaia are în vedere susținerea candidaturii acestei stațiuni pentru găzduirea Campionatului Mondial de Bob-Start din vara anului 2016.

Conferinta_de_presa_0043Ținta este ca împreună cu Federația Română de Bob și Sanie să ne depunem candidatura la Federația Internațională de Bob și Sanie (FIBT) pentru ca Mamaia să găzduiască în 2016 Campionatul Mondial de Starturi cu Bobul (FIBT World Push Championships) și vom susține această candidatură inclusiv cu un film oficial de prezentare a stațiunii noastre”, a precizat Corina Martin.
De asemenea, Corina Martin, a mai declarat că proiectul face parte din strategia de promovare a staţiunii Mamaia, fiind finanţat din taxa colectată de la hotelieri.
Dacă reuşim să ne depunem candidatura şi să fim selectaţi, în baza unei documentaţii serioase şi a filmului de promovare a staţiunii Mamaia, găzduirea campionatului mondial de bob pe rotile va fi un eveniment de amploare internaţională care va atrage mii de turişti, străini şi români, şi va face posibilă creşterea gradului de ocupare la început de sezon. Va fi un eveniment inedit pentru România, întrucât nu există încă nicio pistă de acest gen pe teritoriul ţării„, spune Corina Martin.

Conferinta_de_presa_0133Preşedintele regiunii sud-est a ANAT, Aurelian Marin, estimează că în sezonul estival 2015 pe litoralul românesc vor ajunge mai mulţi turişti decât anul trecut. Mai mult decât atât, dacă în 2016 staţiunea Mamaia ar găzdui Campionatul Mondial de Bob pe Roţi, numărul turiştilor ar fi în creştere. Aproximativ 2.000 – 2.500 de participanţi ar putea lua parte la competiţie. Declaraţia a fost făcută în cadrul conferinţei de presă. Operatorii din turism de pe litoralul românesc se bucură de un grad de ocupare de 10 la sută prin programul Înscrieri Timpurii. În topul preferințelor turiștilor sunt Stațiunea Mamaia, urmată de Eforie Nord, iar pe locul 3 se situează stațiunea Saturn.”Comparativ cu anul trecut, în aceeași perioadă, vânzările sunt duble, rezervările sunt duble. Cred că vom avea turiști mai mulți. Se pare că de la an mai devreme se duce intenția de cumpărare a turiștilor. Sunt deja rezervări și pentru 1 Mai, ceea ce este surprinzător, știind că 1 Mai se vinde pe ultima sută de metri„, a declarat Aurelian Marin, președinte ANAT Sud-Est.De exemplu, o familie cu un copil, care vine în stațiunea Mamaia în plin sezon plătește: „Sub 200 de lei, pe cameră, pe noapte, doi adulți cu un copil. Hotel de 3 stele cu servicii minime de cazare cu mic dejun. În vârf de sezon, prețul la recepție va fi minim 300 de lei și poate ajunge cât de mult„, a mai precizat Aurelian Marin.
Tarifele pe litoral în 2015 au rămas la fel ca cele de anul trecut, spun operatorii din turism, chiar dacă TVA-ul a scăzut la 9 la sută. Prețurile au fost stabilite încă din august 2014, așa că reducerile se vor vedea, anul acesta la pachetele all-inclusive.
Litoralul românesc își propune să atragă un număr cât mai mare de turiști. Stațiunea Mamaia, prin taxa de promovare plătită de agenții economici, este prezentă la majoritatea târgurilor de turism internaționale.
Primul târg internaţional la care România va participa pentru prima dată va avea loc, sâmbătă, 7 februarie 2015, la Tel-Aviv, unde Romania va avea un stand de 100 mp, cu o delegaţie formată din 10 hostess care vor promova Staţiunea Mamaia.
De asemenea va urma, tot în premieră pentru Romania, târgul de la Chişinău şi tângul de la Berlin în care Mamaia a fost prezentă cu show-uri timp de 8 ani.
Vă reamintim că, în urma competiţiilor sportive de bob din acest sezon, echipa Romaniei, formată din Andreea Grecu şi Maria Constantin şi antrenată de fostul campion Paul Neagu, a castigat Cupei Europei la campionatele de la Winterberg.
Pe bobul cu care România a câștigat această competiţie, este scris mare numele stațiunii Mamaia, după încheierea unui parteneriat între Asociația Litoral Delta Dunării și Federația Română de Bob și Sanie.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Statiunea Mamaia asteaptă mai multi turisti in 2015”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI