Statul Islamic a cucerit ultimului camp petrolifer controlat de Guvernul sirian

Statul-islamic

Luptători din cadrul grupării Statul Islamic (SI) au cucerit ultimul câmp petrolifer major care se afla sub controlul Guvernului sirian, în urma unor confruntări într-o vastă zonă de deşert din centrul ţării, potrivit unui ONG care monitorizează conflictul, relatează Reuters în pagina electronică.
Câmpul petrolifer de la Jazal a fost închis, iar confruntările au continuat la est de Homs, cu victime de ambele părţi, a anunţat luni Observatorul Sirian pentru Drepturile Omului (OSDO), cu sediul în Marea Britanie, fără să precizeze când a fost cucerit câmpul şi fără să ofere alte detalii.
Armata siriană a anunţat că a respins un atac în regiunea respectivă, dar nu a menţionat situaţia câmpului de la Jazal şi nici nu a spus cât mai controlează din infrastructura energetică a ţării. Ea a precizat că a ucis 25 de luptători, inclusiv jihadişti care nu erau sirieni.
„Regimul a pierdut ultimul câmp petrolifer din Siria“, a anunţat OSDO, care monitorizează violenţele prin intermediul unei reţele de surse aflate pe teren.
Potrivit unor comentarii postate pe reţele de socializare, confruntările armate s-au intensificat în ultimele două-trei zile, iar jihadişti ar fi preluat controlul asupra câmpului petrolifer duminică. Câmpul de la Jazal este situat la nord-vest de oraşul antic Palmira, cucerit de jihadişti, în apropiere de principalele zăcăminte de gaze naturale din Siria şi de instalaţii de extracţie în valoare de milioane de dolari.
Armata, care luptă să reia controlul asupra oraşului şi regiunii, cucerite de jihadişti în mai, a reuşit să securizeze perimetrul câmpului petrolifer în iunie. Observatorul a mai anunţat că 16 militanţi, inclusiv cinci jihadişti străini, au fost ucişi în atacuri aeriene pe care coaliţia împotriva Statului Islamic le-a efectuat în zona oraşului Rakka, proclamat „capitala califatului“. Insurgenţi islamişti au bombardat centrul Damascului, omorând cel puţin o persoană şi rănind alte câteva zeci, potrivit televiziunii de stat.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Statul Islamic a cucerit ultimului camp petrolifer controlat de Guvernul sirian”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: