Strigăte de luptă ale dacilor şi romanilor la Festivalul Antic Tomis

Carnaval 2676

Festivalul Antic, ajuns la a treia ediţie, a continuat şi ieri după-amiază în Parcul Tăbăcărie din Constanţa, unde vizitatorii au avut oportunitatea de a interacţiona cu dacii şi romanii mult mai intens, încă de dimineaţă, apoi a continuat cu proiecţii de documentare, întreceri de tir cu arcul şi expoziţii de gastronomie antică, la care publicul a putut degusta feluri de mâncare preparate după reţete vechi de câteva mii de ani. Au gustat din aceleaşi bucate pe care femeile le găteau în urmă cu două mii de ani pentru bărbaţii daci şi romani, au putut probat costumele romane, au învățat tehnici de luptă, au tras cu arcul și s-au fotografiat în toate aceste ipostaze.
Copiii au fost și ei preocupați să deprindă meșteșugurile antice. Unii au modelat lut, alții au confecționat talismane din piele pictată sau au cusut la gherghef.

Carnaval 2080
Constănțenii și turiștii au mers la atelierelele din Parcul Tăbăcărie, organizate în cadrul Festivalului Antic Tomis. În atelierele meșteșugărești, amenajate în Parcul Tăbăcărie din Constanța, trecutul pare că a îmbrățișat prezentul. Oricine a ajuns aici s-a simțit, chiar și pentru câteva clipe, teleportat în urmă cu două mii de ani, pe vremea dacilor și romanilor. Înainte de orice luptă, vitejii își pregăteau armele.

Carnaval 1686
Dacii şi romanii s-au confruntat lângă vechea cetate Tomis. Publicul a văzut reconstituiri ale celebrelor lupte dintre daci şi romani.
Toți cei 100 de protagoniști ai Festivalului Antic Tomis spun că de fiecare dată este o bucurie, dar și o provocare să intre în pielea personajelor.
Ziua a treia de Festival se deschide mâine, la ora 10, cu ateliere de reconstituire istorică, demonstraţii tactice şi antrenamente militare cu public.
Tot mâine, studenţii Facultăţii de Arte a Universităţii “Ovidius” vor prezenta, de la ora 17.00, piesa de teatru antic “Electra” de Sofocle.
Cea de-a treia zi – 31 august – va începe la ora 10.00, cu vizitarea atelierelor de reconstituire istorică. La ora 13.00 va avea loc Ceremonia oficială de închidere a Festivalului Antic Tomis şi stingerea Flăcării, iar de la ora 17.00, la locaţia festivalului este programat un spectacol de teatru antic.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Strigăte de luptă ale dacilor şi romanilor la Festivalul Antic Tomis”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI