Studentii militari ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au depus jurământul

studentii au depus juramantul_19
Momente emoționante la Academia Navală Mircea cel Bătrân din Constanța. Viitorii ofițeri au depus jurământul militar în fața oficialităților prezente la ceremonie, într-un cadru festiv, la care au participat rudele și prietenii.

Viitorii ofițeri și maiștri militari ai Forțelor Navale Române au depus jurământul militar, luni, 24 octombrie, în cadrul unei ceremonii organizate la Academia Navală „Mircea cel Bătrân”. Este vorba despre cei 70 de studenți și elevi de anul I, dintre care 40 de studenţi de la Academie și 30 de elevi ai Școlii Militare de Maiștri Militari a Fortelor Navale „Amiral Ion Murgescu”, care au intonat Imnul României laolaltă, într-un cadru festiv. De remarcat că din numărul total de 70 de tineri din anul I, 10 sunt fete: 6 la Academie și 4 la Școala de maiștri.

studentii au depus juramantul_14
Îmbrăcați în uniforme și înarmați, tinerii au defilat pe platoul Academiei Navale. Cadeţii şi-au strigat numele individual şi au rostit legământul sacru faţă de patrie în prezenţa reprezentanţilor conducerii Ministerului Apărării Naţionale şi ai Forţelor Navale Române, comandanţilor de mari unităţi şi unităţi, dar şi a părinţilor, rudelor şi prietenilor. Cei prezenţi le-au urat „vânt bun din pupa!“

studentii au depus juramantul_20
La jurământ au luat parte și elevi ai Școlii de Maiștri Militari Dimitrie Cantemir din Breaza. Aceștia au vizitat instituția de învățământ, au simulat conducerea unei nave și urmează să se decidă dacă la anul vor fi învăța aici.
Academia Navală „Mircea cel Bătrân“ este o instituţie emblematică de învăţământ superior de marină din Dobrogea, care, de-a lungul a 144 de ani de existenţă, şi-a demonstrat valoarea în domeniul formării de ofiţeri de marină, specialişti şi oameni de valoare în acelaşi timp. Academia Navală este o instituţie publică de învăţământ superior politehnic subordonată Ministerului Apărării Naţionale şi acreditată instituţional de ARACIS. Şcoala Militară de Maiştri Militari a Forţelor Navale „Amiral Ion Murgescu” este o instituţie militară de învăţământ de nivel postliceal care are misiunea de a pregăti personalul necesar Forţelor Navale, precum şi altor beneficiari, în vederea întrebuinţării, întreţinerii, administrării şi reparării armamentului, a tehnicii şi a altor materiale din înzestrare, asigurând, totodată, competenţele de leadership necesare pentru gradele superioare de maistru militar.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Studentii militari ai Academiei Navale „Mircea cel Bătrân” au depus jurământul”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI