Studiu: 10% dintre tineri consumă alcool de câteva ori pe săptămână

adolescenti-alcool

Unul din zece tineri români consumă alcool de câteva ori pe săptămână, relevă un studiu publicat pe site-ul Ministerului Tineretului și Sportului.
Restul, 44% susțin că nu consumă alcool, 18% consumă o dată la câteva luni, 13% — de câteva ori pe lună, 8% — o dată pe lună și 7% — o dată pe săptămână. 12% indică 18 ani ca fiind vârsta la care au consumat pentru prima dată alcool, 10% — de la 16 ani iar 8% — de la 17 ani.
Studiul mai relevă că 16% dintre cei care consumă alcool mai des de câteva ori pe lună se simt puțin vinovați pentru acest lucru, 13% au pierderi de memorie și continuă să consume alcool, chiar după ce prietenii le spun că este suficient.
Conform Agerpres, 18% dintre cei care consumă alcool mai des de câteva ori pe lună au avut o rudă de gradul 1 care a avut probleme legate de alcool. De asemenea, 70% dintre cei care consumă alcool mai des de câteva ori pe lună se află în valorile normale al acestui consum.
26% dintre tinerii respondenți prezintă o predispoziție spre dependența de alcool iar 4% pot fi încadrați, conform National Council on Alcoholism and Drug Dependence, în categoria celor alcoolici.
Peste jumătate dintre respondenți, 53%, susțin că nu au fumat niciodată tutun, 15% sunt fumători însă intenționează să renunțe la fumat iar 16% sunt fumători și nu intenționează să se lase.
Aproape 37% dintre cei intervievați fumează o țigară la 5 — 30 de minute după trezire, 20% — la 31 — 60 minute iar 19% în primele cinci minute.
17% se consideră destul de dependenți de fumat, 15% apreciază că au o dependență medie sau foarte mare, pe când 11% declară că au o dependență minimă.
Totodată, 36% dintre tineri consideră că tutunul are o nocivitate maximă. 19% spun că s-au apucat de fumat la 16 ani.
Studiul a fost realizat de Grupul de Studii Socio-Comportamentale Avangarde în perioada 3 august — 16 septembrie 2014 pe 1.205 subiecți cu vârste între 14 — 35 ani și poate avea o eroare maximă tolerată de plus/minus 2,8%.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Studiu: 10% dintre tineri consumă alcool de câteva ori pe săptămână”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI