STUDIU: De cat timp au nevoie oamenii pentru a depasi o DESPARTIRE sau un DIVORT

Studiu_Divort

Oamenilor le sunt necesare 11 săptămâni pentru a trece peste o despărţire şi 18 luni pentru a depăşi episodul unui divorţ, potrivit unui studiu realizat de cercetătorii americani.
Un nou studiu, realizat pentru a descoperi efectele pozitive ale unei despărţiri, a arătat că sunt necesare trei luni pentru a trecere peste dezamăgirea unei relaţii eşuate, informează dailymail.co.uk.
Cercetătorii americani, care au publicat studiul în The Journal of Positive Psychology, au descoperit că sunt necesare 11 săptămâni pentru a simţi efectele benefice unei despărţiri.
Lewandowski şi Bizzoco au aflat că persoanele au început să se simtă mai bine cu sine şi să dezvolte strategii puternice privind viaţa lor după cele 11 săptămâni.
Totodată, acest studiu s-ar putea aplica în cazul persoanelor care au avut relaţii de scurtă durată.
Un alt studiu, care a cercetat refacerea emoţională a cuplurilor după un divorţ, a arătat că durată necesară pentru depăşirea acestui episod a fost mult mai mare.
Sunt necesare 18 luni pentru a trece peste un divorţ, ceea ce reprezintă de şase ori mai mult faţă de timpul estimat de Lewandowski şi Bizzoco.
Acest lucru poate fi urmare a faptului că mariajul este considerat un angajament mult mai serios. Astfel, unul din şase utilizatori chestionaţi în cadrul acestui studiu a afirmat că i-a fost dificil să se descurce cu eşecul unei căsnicii. De asemenea, 43% dintre persoanele chestionate au precizat că au simţit un sentiment de eliberare în momentul în care au divorţat, iar 31% au spus că au trăit un sentiment de tristeţe.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “STUDIU: De cat timp au nevoie oamenii pentru a depasi o DESPARTIRE sau un DIVORT”

  1. roshul spune:

    divorturi poate si-o pune invers cu cine vrea ea duceti-va la bifa la fabrica de biscuiti la danubiana unde pe toate femeile din fabricah le …. nicu grasu de la nishei si alte tipe – e actor porno . unele prostitutie . le parcheaza cu maxii taxii direct la scarah .

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI