STUDIU: Jurnaliştii sunt cei mai stresaţi angajaţi şi beau cea mai multă cafea

stres-la-locul-de-munca
Un studiu care a implicat 10.000 de persoane a relevat faptul că jurnaliştii sunt cei mai mari băutori de cafea, cauza principală fiind stresul de la locul de muncă. Sunt urmaţi în clasament de poliţişti şi profesori.

Dintre cei care au participat la studiu, 70% au spus că, în cazul în care nu beau cafea zilnic, capacitatea de a lucra le poate fi afectată. Mai mult decât atât, 85% dintre respondenţi au spus că beau cel puţin trei ceşti cu cafea pe zi, informează theguardian.com, citat de Mediafax.
Se pare că a consuma cafea este o necesitate la locul de muncă într-o mare varietate de profesii„, au declarat cercetătorii care au realizat studiul, publicat de Pressat.
Cei mai mari consumatori, care beau peste patru ceşti cu cafea pe zi, sunt cei cu cariere stresante: jurnaliştii consumă cel mai mult, urmaţi îndeaproape de poliţişti şi profesori„, mai spun cercetătorii.
Un studiu realizat anul trecut, în decembrie, recomanda ca doza zilnică de cafea să nu depăşească 200 de miligrane de cofeină, echivalentul a două căni sau patru ceşti cu cafea. Consumul unei cantităţi mari de cafea, doar pentru a scăpa de stresul provocat de o zi de muncă, poate avea consecinţe asupra sănătăţii, putând provoca accidente vasculare cerebrale şi probleme cardiace.
Noul studiu a mai arătat că 62% dintre respondenţi sunt conştienţi de aceste riscuri asupra sănătăţii.
Cei mai mari băutori de cafea în rândul populaţiei britanice sunt jurnaliştii şi personalul din mass-media, poliţiştii, profesorii, instalatorii şi lucrătorii comerciali, asistentele şi personalul medical, directorii de companii, comercianţii prin telefon, persoanele care asigură suportul IT, personalul care se ocupă de comerţul în cantităţi mici şi şoferii.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “STUDIU: Jurnaliştii sunt cei mai stresaţi angajaţi şi beau cea mai multă cafea”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI