Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Sute de amenzi aplicate celor care cerșesc în intersecții

Stop cersetoriei
Polițiștii locali din cadrul serviciilor operative de ordine publică ale Direcției Generale Poliția Locală acționează zilnic atât din oficiu, cât și la solicitarea cetățenilor pentru depistarea celor care apelează la mila publică ori a persoanelor fără adăpost.

Activitățile oamenilor legii urmăresc asigurarea unui climat de ordine, de liniște și siguranță publică pentru cetățeni, prin eliminarea disconfortului creat de prezența cerșetorilor sau a persoanelor lipsite de locuință în segmentul stradal.
De la începutul anului și până în prezent, polițiștii locali au depistat 154 persoane majore, apte de muncă, care apelau la mila publicului și au identificat 55 de persoane fără adăpost.
În perioada menționată, respectiv 1 ianuarie – 27 noiembrie a.c., lucrătorii Direcției Generale Poliția Locală Constanța au aplicat 452 amenzi contravenționale în valoare totală de 40.950 lei, dispunându-se și măsuri complementare de confiscare a banilor proveniți din cerșetorie, unde a fost cazul.
O mare parte din cerșetori au domiciliile în alte județe: Dâmbovița, Bacău, Dolj, Galați, Neamț, Brașov, Alba și municipiul București, etc. Sumele obținute din cerșetorie au fost cuprinse între 4,5 lei- 100 lei.
Astfel de fapte au fost constatate în zona unor lăcașe de cult din municipiul Constanța, dar și în perimetrul unor intersecții precum Bdul 1 Mai/ Str.Th Burada, Bdul Alexandru Lăpușneanu /Str. Soveja, B-dul Tomis/B-dul Aurel Vlaicu, Bdul Mamaia/Str.Mihai Viteazul, Bdul I.C Brătianu/Str. Th Burada, B-dul Tomis/ B-dul Ferdinand, Str. Cumpenei / B-dul Aurel Vlaicu etc.
O atenție deosebită s-a acordat și minorilor, care de foarte multe ori au fost depistați fără supraveghere, cerșind pe străzile orașului. Spre exemplu, în luna martie a.c, polițiștii locali au depistat 3 minori care apelau la mila publică, iar părinții acestora au fost sancționați conform Legii 61/1991 republicată pentru neluarea măsurilor necesare pentru a împiedica minorii până la 16 ani să exercite fapte de cerșetorie ori vagabondaj.
Lucrătorii poliției locale au notificat serviciile sociale pentru reglementarea situației juridice a minorilor surprinși în exercitarea săvârșirii faptelor antisociale, menționate mai sus. De asemenea, în primele 11 luni ale anului 2018, s-au constatat 17 infracțiuni legate de prezența, în spațiul public, a unor manifestări care implicau cerșetorii sau persoane care erau exploatate în scopul obținerii unor foloase materiale. În aceste situații au fost întocmite actele premergătoare în vederea sesizării și predării cazurilor și a persoanelor depistate instituțiilor abilitate.
În ceea ce privește situația celor identificați ca fiind fără adăpost în decursul anului 2018, pe raza municipiului Constanța, la nivelul bazei de date a Direcției Generale Poliția Locală Constanța au fost înregistrate un număr de 55 de persoane din diverse localități din județ. Persoanelor în cauză li s-a recomandat să se deplaseze către localitatea de domiciliu, iar zonele în care își montaseră locuințe improvizate au fost igienizate de către reprezentanții firmei de salubritate și adăposturile provizorii au fost dezafectate.
În cazul în care la fața locului se aflau și minori au fost notificate și instituțiile abilitate (DGASPC Constanța și SPAS Constanța) pentru a dispune măsurile legale ce le intră în competență.
„Direcția Generală Poliția Locală Constanța face apel la constănțeni ca, în cazul în care observă persoane fără adăpost în spații deschise în această perioadă cu temperaturi foarte scăzute, să sesizeze dispeceratul instituției la numărul de telefon 0241/484205 sau pe whatsapp 0799606142. Persoanele astfel identificate vor fi conduse la spital sau la un adăpost special amenajat în acest sens de autoritatea publică locală”, au transmis reprezentanții Poliției Locale Constanța.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sute de amenzi aplicate celor care cerșesc în intersecții”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI