Sute de produse susceptibile de a fi contrafacute, ridicate de politisti

Marfa_confiscata

Poliţiştii giurgiuveni au indisponibilizat, în această dimineaţă, sute de pachete de ţigarete netimbrate, parfumuri şi articole de îmbrăcăminte ce purtau însemnele unor mărci protejate, susceptibile de a fi contrafăcute, în urma unor controale asupra a două autocare cu turişti.
În noaptea de 2 spre 3 februarie a.c., în jurul orei 1.30, poliţişti de la Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, Poliţia Municipiului Giurgiu şi Serviciul de Acţiuni Speciale au desfăşurat o acţiune, în cadrul căreia au oprit, în trafic, în zona Punctului de Trecere a Frontierei Giurgiu, două autocare. Acestea aparţineau unor firme de transport public de persoane ce efectuau curse regulate pe relaţia Turcia – România.
Cele două autocare au fost conduse la sediul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Giurgiu, pentru efectuarea unui control amănunţit.
În urma controlului efectuat la primul autocar, poliţiştii au identificat un cetăţean turc, de 18 ani, care transporta, fără a deţine documente legale de provenienţă, 456 de recipiente purtând numele unor mărci de parfumuri protejate pe teritoriul României şi 10.520 de ţigarete (526 de pachete ce nu aveau aplicat timbru fiscal), în vederea comercializării acestora pe teritoriul României.
Bunurile au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor, pe numele acestuia fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare, respectiv deţinerea de către orice persoană în afara antrepozitului fiscal sau comercializarea pe teritoriul României a produselor accizabile supuse marcării, fără a fi marcate sau marcate necorespunzător ori cu marcaje false peste limita a 10.000 ţigarete şi deţinerea, producerea, transportul, preluarea, depozitarea, desfacerea şi vânzarea bunurilor sau mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal, cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârşirii acesteia.

În urma controlului efectuat la cel de-al doilea mijloc de transport, poliţiştii au identificat asupra unui bărbat de 35 ani, din comuna Bărbuleşti, judeţul Ialomiţa, 45 de articole de îmbrăcăminte (pantaloni blue-jeans, cămăşi, pulovere, etc.), transportate fără documente legale de provenienţă şi 134 de recipiente cu parfum, purtând numele unor mărci protejate pe teritoriul României, susceptibile de a fi contrafăcute, bunuri pe care bărbatul le achiziţionase din Turcia, în vederea comercializării în România.
De asemenea, a mai fost identificată o femeie de 39 ani, din municipiul Ploieşti, judeţul Prahova, care transporta, fără a deţine documente legale de provenienţă, 604 de recipiente purtând numele unor mărci de parfumuri protejate pe teritoriul României în vederea comercializării.
Împotriva celor doi s-au întocmit dosare penale sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punere în circulaţie a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice ori similare.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Sute de produse susceptibile de a fi contrafacute, ridicate de politisti”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI