Tabără la mare pentru studenții defavorizați

tabere la marea neagra

Alianța Națională a Organizațiilor Studențești din România organizează tabără la mare pentru studenții cu venituri reduse, orfani, cu dizabilități, de etnie romă, proveniți din mediul rural sau proveniți din casele de copii sau plasament familial.
In fiecare an, Ministerul Tineretului si Sportului pune la dispozitia structurilor care promoveaza voluntariatul in randul studentilor un numar de locuri de tabara. ANOSR, ca principal promotor al echitatii si incluziunii in invatamantul superior, a ales sa foloseasca aceste locuri pentru a veni in sprijinul studentilor cu probleme sociale, tragand astfel un semnal de alarma asupra dificultatilor pe care acestia le intampina in urmarea studiilor universitare si a importantei luarii de masuri active pentru integrarea lor in mediul universitar .
Studentii doritori trebuie sa completeze pana la data de 5 august un formular si sa trimita online o serie de documente justificative prin care sa faca dovada incadrarii in cel putin una din categoriile vizate. Informatii complete despre acest proces pot fi gasite pe pagina web a federatiei – anosr.ro.
In cadrul taberelor, ANOSR va organiza o serie de discutii si dezbateri cu participantii in care se vor aborda problemele cu care studentii din medii defavorizate se confrunta in viata studenteasca si masurile care ar trebui luate in acest sens de catre decidenti. La inceputul acestui an, ANOSR a atras atentia asupra ratei uriase de abandon universitar din Romania – 40% din studentii inmatriculati in primul an de studiu nu ajung sa finalizeze studiile, cei mai multi ajungand in situatia aceasta fie din cauza problemelor financiare, fie din lipsa de consiliere si orientare, fie din probleme de integrare in mediul academic. ANOSR a propus atunci o serie de masuri care a putea rezolva o parte din aceste probleme, printre care cresterea bursei sociale astfel incat sa acopere cheltuielile minime de cazare si masa, asa cum prevede legea sau investitii in eficientizarea centrelor de consiliere si orientare din universitati. Momentan aceste solutii nu au fost aprobate de Ministerul Educatiei, desi se asteapta ca pana la inceputul urmatorului an universitar sa apara o metodologie de functionare a centrelor, care sa vina in folosul studentilor, ANOSR trimitand deja o propunere catre Minister care asteapta un raspuns.
Cu gandul la studentii care intampina numeroase probleme si totusi, cu eforturi si sacrificii mari din partea lor si a familiei, reusesc sa urmeze studiile universitare, organizatiile membre ANOSR au hotarat sa foloseasca locurile de tabara care le-au fost puse la dispozitie pentru a ajuta acesti studenti sa-si petreaca vacanta la mare. Vrem sa aflam de la studentii cu probleme sociale cum se descurca, ce nevoi au si ce putem face pentru ca parcursul lor in universitati sa fie unul cat mai apropiat de normal. Speram ca initiativa noastra sa aiba ecou si in actiunile viitoare ale Ministerului Educatiei si ale altor institutii publice cu atributii specifice” – Cristi Popescu, Vicepresedinte ANOSR
Studenții doritori trebuie să completeze până în 5 august un formular și să trimită online o serie de documente justificative prin care să facă dovada încadrării în cel puțin una dintre categoriile vizate. Informații complete despre acest proces pot fi găsite pe www.anosr.ro.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tabără la mare pentru studenții defavorizați”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI