Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ce nu ai voie sa faci astazi

Taierea Capului Sfantului Ioan Botezatorul
Luni, pe 29 august, credincioşii ortodocşi prăznuiesc Tăierea Capului Sfântului Ioan Botezătorul, Înaintemergătorul şi Botezătorul Domnului.

Cei care vor să se spele de păcate ar trebui să ţină post negru. Şi, potrivit credinţelor populare, ar trebui să mănânce struguri şi să evite varza şi alimentele de culoare roşie.
Sfântul Ioan Botezătorul s-a născut în cetatea Orini, în familia preotului Zaharia. Elisabeta, mama să, era descendentă a seminției lui Aaron. Nașterea prorocului Ioan s-a petrecut cu șase luni înaintea nașterii lui Iisus. Nașterea sa a fost vestită de către îngerul Gavriil lui Zaharia, în timp ce acesta slujea la templu. Pentru că nu va da crezare celor vestite de îngerul Gavriil, Zaharia va rămâne mut până la punerea numelui fiului său, potrivit crestinortodox.ro.
Există o lungă perioadă din viața Sfântului Ioan Botezătorul despre care nu avem informații. Cunoaștem că s-a retras în pustiu, unde a dus o viață de aspre nevoințe, până în momentul în care a primit poruncă să înceapă să predice. Rolul lui Ioan nu a fost doar acela de a pregăti poporul pentru venirea lui Hristos, ci și acela de a-L descoperi lumii că Mesia și Fiul lui Dumnezeu.
1. NU AI VOIE SĂ BEI VIN ROŞU.
Pe 29 august, de Tăierea Capului, este permis să consumi doar struguri şi apă. Nu este recomandat nici măcar vinul roşu deoarece acesta reprezintă sângele Botezătorului.
2. NU AI VOIE SĂ MĂNÂNCI VARZĂ.
Dacă ai poftă de fructe, acestea sunt permise dar cu o singură condiţie: să nu fie de culoare roşie. De asemenea, varza este interzisă în această zi pe motiv că pe varza ar fi fost tăiat capul profetului. Nici fructele rotunde nu sunt permise azi deoarece simbolizează forma capului care a fost tăiat.
3. NU AI VOIE SĂ TAI NIMIC CU CUŢITUL.
Nu ai voie să foloseşti cuţitul în bucătărie astăzi. Dacă vrei să înjumătăţeşti un aliment pe care îl consumi sau să îl mănânci în bucăţi, foloseşte-ţi mâna. Potrivit superstiţiilor şi tradiţiilor populare care încă se mai păstrează în mai multe regiuni, persoană care taie chiar şi o bucată de pâine cu cuţitul va avea o moarte cruntă.
4. NU SE MĂNÂNCĂ ÎN FARFURII SAU ALTE VASE.
Capul Sfântului Ioan Botezătorul a fost pus pe o tipsie. De asemenea, evita orice vas cu fundul rotund chiar şi dacă vrei să fierbi ceva.
5. NU AI VOIE SĂ MĂTURI de Sfatul Ioan.
Se spune că dacă dai cu mătura prin casă vei tulbura liniştea morţilor. Lasă curăţenia pentru altă zi!

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Taierea capului Sfantului Ioan Botezatorul. Ce nu ai voie sa faci astazi”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI