Târgu Jiu găzduieste astăzi ceremonia de decernare a Mărului de Aur

marul-de-aur2014

Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului GORJ „Acasă la Brâncuși” anunţă că astăzi, la Târgu Jiu, are loc ceremonia oficială de decernare a Mărului de Aur 2014. Premiul este oferit Municipiului Târgu-Jiu pentru a consfinți titlul de „Destinație turistică și culturală unicat”, elementul principal al selecției pentru această distincție fiind Ansamblul Monumental Calea Eroilor, capodopera lui Constantin Brâncuși. Premiul se acordă în fiecare an unor localităţi, site-uri sau obiective turistice. În acest an, premiul a revenit municipiului Târgu Jiu şi a mai fost acordat unei peşteri din Slovenia.
marul-de-aur-2014După o întreagă campanie de eforturi de promovare derulate în ultimii trei ani de către Asociaţia Patronală de Turism GORJ, condusă de dna Laura Dragu, alături de autorităţile locale, o delegație din partea Federației Internaționale a Jurnaliștilor și Scriitorilor de Turism (FIJET) a sosit sâmbătă la Târgu Jiu, pentru a oferi acestei destinații distincția „Mărul de Aur” 2014. Începând de sâmbătă și până azi, când are loc ceremonia oficială de decernare a celui de-al 5-lea Măr de Aur pe care îl câștigă România, delegația oficială FIJET a vizitat Gorjul şi s-a documentat asupra potenţialului turistic al acestui judeţ.
La ceremonia oficială de astăzi va fi prezent și Ministrul Florin Jianu, care sprijină public activitatea Asociațiilor regionale de Promovare și Dezvoltare a Turismului, pentru susținerea turismului românesc.
România a mai câştigat distincţia Mărul de Aur în anii 1975, 2009 şi 2013 pentru atracţiile din Bucovina, destinaţiile Mărginimea Sibiului, Delta Dunării şi pentru firmă de zboruri low-cost Blue Air.
Declaraţie Corina Martin, Preşedinte FAPT : „Un nou Măr de Aur pentru turismul romanesc şi o nouă recunoaştere a caracterului de destinaţie unică pentru un ţinut romanesc de poveste, Gorjul. În ultimul an am reuşit să înfiinţăm aici Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turimului Gorj – “Acasă la Brâncuşi” un nou parteneriat public-privat pentru dezvoltarea şi promovarea turismului românesc, iar trofeul de astăzi consfinţeşte eforturile echipei de promovare a turismului gorjean. O nouă dovadă că dialogul între operatorii privaţi şi autorităţile locale este cea mai eficientă strategie de promovare a unei destinaţii turistice. Suntem mândri că Mărul de Aur 2014 soseşte astăzi acasă la Brâncuşi„.
Invităm presa să ne fie alături marți, 14 octombrie 2014, începând cu ora 11.00, în Grădina publică din Târgu Jiu, la Masa Tăcerii, la ceremonia oficială de decernare a Mărului de Aur 2014.

Sending
User Review
5 (1 vote)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Târgu Jiu găzduieste astăzi ceremonia de decernare a Mărului de Aur”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI