Tatiana Proskuryakova: S-a creat o legătură puternică între Banca Mondială și Constanța

Primarul_Decebal_Fagadau_cu_reprezentantii_BM
În cadrul întâlnirii pe care primarul Decebal Făgădău a avut-o la București cu echipa Băncii Mondiale, Tatiana Proskuryakova, Directorul de Ţară al Băncii Mondiale pentru România şi Ungaria a vorbit despre legătura puternică ce s-a creat între Constanța și prestigioasa instituţie financiară internaţională:

Tatiana_ProskuryakovaAm avut această întâlnire pentru a discuta despre parteneriatul nostru cu orașul dumneavoastră. S-a creat o legătură puternică între Banca Mondială și Constanța. Pentru noi prioritară este îmbunătățirea calității vieții tuturor celor cu care lucrăm. Să întâlnim un primar cu o asemenea viziune, așa cum este primarul orașului Constanța, este o ocazie fantastică pentru a discuta despre viitorul acestei țări și modul în care putem contribui la dezvoltarea comunității. Acordul de asistență tehnică decurge foarte bine, avem încredere unii în ceilalți. Banca Mondială a învățat multe de la echipa Primăriei Constanța și sperăm că experții noștri au adus un plus acestei echipe prin experiența lor. Grație acestui parteneriat de succes cu orașul Constanța, primul de acest fel, am reușit să încheiem acorduri similare și în alte orașe din România”.
La întâlnire a participat și Steven Schonberger, Directorul Regional pentru Dezvoltare Durabilă în Europa și Asia Centrală, economist de carieră ce a lucrat în sectoarele publice, private și ale societății civile pe probleme de dezvoltare agricolă, gestionarea resurselor de apă, industrie, servicii rurale și de microfinanțare.Steven_SchonbergerÎn mod normal Banca Mondială lucrează cu guvernele. Ceea ce am observat însă în țări ca România este că există orașe conduse de primari foarte dinamici care își doresc să găsească rapid soluții pentru dezvoltarea comunităților, așa cum este cazul Constanței. Primarul Făgădău și echipa sa cunosc foarte bine avantajele pe care le conferă poziția privilegiată a acestui oraș și își doresc să valorifice cât mai bine potențialul extraordinar al acestuia. Ne bucurăm că și Banca Mondială contribuie cu experiența, instrumentele de planificare și soluțiile propuse astfel încât cetățenii să devină participanți activi la dezvoltarea orașului lor. Peste tot în lume, oamenii au idei ce pot fi transpuse în realitate și sunt multe exemple unde cetățenii, alături de primar și autorități, lucrează împreună în beneficiul orașului. România este binecuvântată cu oameni talentați, profesioniști, atât în sectorul public, cât și în cel privat”, a declarat domnul Steven Schonberger.
Reamintim faptul că primarul Decebal Făgădău a semnat, în 2017, un acord de asistență tehnică pe o perioadă de trei ani, Constanța devenind astfel primul oraș din lume care lucrează direct cu Banca Mondială. Obiectivul acestui parteneriat este acela de a transforma orașul într-o destinaţie mai atractivă, mai competitivă şi mai smart pentru investitori şi pentru locuitori.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tatiana Proskuryakova: S-a creat o legătură puternică între Banca Mondială și Constanța”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI