Taxa de mediu nu va fi înlocuită cu o altă taxă

Daniel Constantin
Vicepremierul Daniel Constantin a declarat vineri, într-o conferinţă de presă, că taxa de mediu nu va fi înlocuită cu o altă taxă, legislaţia în domeniu urmând a fi „reformulată” în grupul de lucru de la Ministerul Mediului pentru a se introduce un certificat de calitate a aerului.

Vicepremierul a susţinut că „acele vignete vor fi o analiză a autoturismelor care vor circula în funcţia de gradul de poluare”.
„Creăm în acest fel cadrul legislativ astfel încât autorităţile publice locale să decidă în perioada imediat următoare – mă refer aici nu la luni, dar probabil la ani – după ce probabil că vor avea şi un sistem de zonare al oraşelor respective, dacă vor introduce o anumită taxă pentru aceste maşini sau nu. Va fi un certificat de calitate a aerului sub formă de ecovignete, acestea vor fi eliberate atunci când maşinile merg să facă inspecţia periodică, costurile vor fi minimale, doar costurile de printare a acestor ecovignete, după care, sigur, prin cadrul legislativ pe care îl vom crea autorităţile publice locale vor fi cele care vor hotărî o eventuală taxă sau nu”, a explicat ministrul Mediului, citat de news.ro.
Întrebat dacă Ministerul de Finanţe intenţionează să schimbă modul de calcul al impozitului pe autoturisme, Daniel Constantin a spus: „Sigur, dacă se va ajunge la o concluzie, Ministerul de Finanţe va prezenta acest lucru. În momentul de faţă impozitul pe autoturisme se plăteşte la nivel local şi el se bazează doar pe capacitatea cilindrică. Există o discuţie dacă nu ar trebui ca acest impozit să ia în calcul şi norma de poluare şi emisiile de CO2. Asta e discuţia, nu neapărat că ar creşte sau ar scădea. Astea sunt lucruri care se vor analiza în perioada următoare. Dacă se va ajunge la o concluzie, o vor prezenta dânşii. Deocamdată discutăm doar despre ipoteze”.
„Cert este un lucru – nu înlocuim o taxă cu o nouă taxă. E un lucru pe care l-am discutat în campania electorală, un lucru pe care ni l-am asumat în programul de guvernare, ca atare, ceea ce vrem să facem este un sistem modern, care există şi în alte state, dar care creează un cadru legislativ la adresa autorităţilor publice locale, care trebuie să se protejeze de fenomenul de poluare. Aici cred că în perioada următoare va trebui să vorbim mai mult. Ca ministru al Mediului, sunt deosebit de preocupat şi îngrijorat de faptul că există trei oraşe la nivel naţional, printre care şi Bucureştiul, care sunt în procedură de infringement declarate de Comisia Europeană din cauza poluării”, a completat Daniel Constantin.
El a mai spus că „există o directivă europeană care obligă autorităţile publice locale să intervină cu zonarea în funcţie de aglomerările de autoturisme în anumite zone din oraş”.
„Dacă vor introduce sau nu o taxă suplimentară, asta va fi la latitudinea lor. În acest moment cred că e important ca prin acele stickere, certificare de calitate a aerului, să certificăm fiecare maşină în parte”, a conchis vicepremierul.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Taxa de mediu nu va fi înlocuită cu o altă taxă”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI