Teodorovici: Banii trimişi în ţară de români sunt proveniţi din muncă cinstită

Eugen Teodorovici
Ministrul Finanţelor, Eugen Teodorovici, a declarat că banii trimişi în ţară de românii din diaspora provin din ‘muncă cinstită’.

El a zis că numai după o discuţie la nivel de Guvern se va contura o poziţie ‘foarte clară’ faţă de propunerea legislativă a Oficiului pentru Prevenirea Spălării Banilor, care solicită declararea provenienţei banilor trimişi de românii din diaspora.
Impactul este pozitiv, orice sumă intrată în ţară, că sunt fonduri europene, că sunt bani de la românii care sunt în afara ţării şi îi trimit acasă, dar referitor la acel proiect de act normativ, el nu reprezintă o propunere a Ministerului de Finanţe. Eu am spus, ca punct de vedere, că logică nu are. Această propunere de act normativ – care, chipurile, transpune o prevedere europeană – cred că are la bază nu neapărat, să spunem, acest motiv de a vedea dacă banii aceia provin din activităţi necurate, ci mai mult o îngrădire a muncii la nivel european, poate şi munca la negru, probabil că acesta este un motiv în spatele acestei propuneri de modificare, nu a noastră, ci la nivel european„, a precizat Teodorovici la Palatul Parlamentului.
Banii trimişi în ţară de români sunt proveniţi din muncă cinstită, şi nu din activităţi necurate şi nu am niciun fel de îndoială, aşa că nu văd de ce reguli peste reguli şi tot timpul noi şi alte state pe această zonă a Europei trebuie să suportăm experienţa neplăcută a altor state din Europa de vest. Nu prea este corect (…). O să discutăm la nivel de Guvern care este poziţia foarte clară vizavi de această propunere legislativă„, a punctat ministrul Finanţelor.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Teodorovici: Banii trimişi în ţară de români sunt proveniţi din muncă cinstită”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI