Teodorovici despre taxa de solidaritate: O aberație, nu trebuie aplicată

Eugen Teodorovici
Eugen Teodorovici, consilier onorific al premierului și fost ministru al Finanțelor, a declarat vineri că taxa de solidaritate este „o aberație”, iar noile taxe și impozite despre care s-a discutat în ultima perioadă nu se vor aplica.

Tot ce s-a discutat în această ultimă perioadă despre taxe noi, impozite noi să se uite, în sensul că nu se vor aplica. Eu nu cred că va fi o analiză economică să dovedească faptul că acele taxe noi se justifică. Deci, clar nu se vor aplica. Doi, putem crea noi pentru diferite zone — și vă dau un exemplu simplu în zona de industrie auto. Știm foarte bine, în România sunt două milioane de proprietari de mașini mici care nu sunt conforme cu partea de mediu. Dacă statul român spune că va finanța, cumpăra autoturisme noi, dar fabricate în România, poate să o spună, dar nu pot să accept ca în România să intre mașini chiar și noi care în statele de origine au un sprijin direct sau indirect din partea acelor guverne. Deci, pot să găsească o formă de colaborare astfel încât cel puțin cele două milioane și jumătate de mașini să fie produse și luate de cei care au nevoie din România„, a spus Teodorovici, prezent la Ambasada Franței, la recepția de 14 Iulie.

El a afirmat că trebuie să existe respect față de banii care vin din zona privată în primul rând, „pentru că privatul contribuie la bugetul statului”.

Întrebat despre taxa de solidaritate, Teodorovici a răspuns: „Mai ales, este o aberație și nu trebuie aplicată. Nu există discuție. Nicio analiză nu poate să argumenteze ca un stat să încurajeze ce? Adică, dacă cineva în țara aceasta învață mai bine, are o școală în plus, are un job mai bine plătit să îl impozitezi, nu îl descurajezi cu această abordare, deci nu are logică„.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Teodorovici despre taxa de solidaritate: O aberație, nu trebuie aplicată”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI