Oops! It appears that you have disabled your Javascript. In order for you to see this page as it is meant to appear, we ask that you please re-enable your Javascript!

Teodorovici: România este o țară sigură pentru investitori, cu economie sustenabilă și potențial de creștere

Teodorovici la intalnirile cu agentiile de rating
Ministrul Finanțelor Publice, Eugen Teodorovici, a avut sâmbătă, 13 aprilie a.c., întrevederi cu reprezentanții agențiilor de rating: S&P, Moody’s si Fitch.

Ministrul Finanțelor a subliniat că punctele forte ale României sunt nivelul moderat al datoriei publice și al datoriei externe în comparație cu majoritatea statelor membre ale Uniunii Europene și menținerea perspectivelor de creștere economică.
Tot sâmbătă, în marja vizitei oficiale de la Washington, programul ministrului a cuprins și întâlnirea cu Paul Thomsen, directorul departamentului pentru Europa al Fondului Monetar Internațional. Agenda discuțiilor a cuprins cadrul macroeconomic al României, ministrul Finanțelor dând asigurări că țara noastră își va respecta angajamentele asumate cu instituțiile financiare internaționale de a menține deficitul sub 3%, iar măsurile luate în anul 2019 vor asigura atât pentru acest an, cât și în viitor, o creștere economică sustenabilă.
Suntem o țară sigură pentru investitori, cu o economie sustenabilă, cu potențial de creștere. De asemenea, România înregistrează progrese în ceea ce privește stabilitatea cadrului instituțional și în consolidarea bugetară, plasarea fermă a datoriei publice pe o traiectorie descendentă, precum și în consolidarea cadrului de guvernanță”, a declarat Eugen Teodorovici.
Întâlnirile pe care delegația română le-a avut sâmbătă se înscriu în seara dialogului permanent și constructiv al Ministerului Finanțelor Publice atât cu oficiali ai agențiilor de rating, cât și cu cei ai Fondului Monetar Internațional. (Sursa foto: Facebook)

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Teodorovici: România este o țară sigură pentru investitori, cu economie sustenabilă și potențial de creștere”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI