Teodorovici: România își va asuma rolul de mediator imparțial în discutarea temelor europene

Eugen Teodorovici
Ministrul finanțelor publice, Eugen Teodorovici și Ueli Maurer, Consilier Federal, șeful Departamentului Federal de Finanțe din Elveția, au discutat astăzi, 20 noiembrie a.c., despre relațiile bilaterale dintre cele două țări, în contextul viitoarei Președinții a României la Consiliul Uniunii Europene, informează într-un comunicat al MFP, remis Lumea Presei.

Totodată, cei doi oficiali au abordat și alte teme de interes, precum lista jurisdicțiilor necooperante, care reprezintă un instrument important al UE în vederea promovării impozitării echitabile și combaterii fraudei fiscale, precum și echivalența bursieră.
Una dintre principalele priorități ale României la Președinția Consiliului Uniunii Europene este cadrul financiar multianual. De asemenea, ne vom asuma rolul de mediator imparțial în discutarea temelor europene, dar și reprezentarea echilibrată a intereselor statelor membre și promovarea intereselor UE în general. Consider că o Uniune puternică este în interesul nostru al tuturor. Îmi doresc ca toate statele membre să aibă aceleași reguli, iar politicile să fie făcute în interesul tuturor cetățenilor, a subliniat Eugen Teodorovici, ministrul Finanțelor Publice.
Șeful Departamentului Federal de Finanțe din Elveția vizitează în premieră țara noastră, ocazie cu care a avut mai multe întâlniri cu oficiali români.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Teodorovici: România își va asuma rolul de mediator imparțial în discutarea temelor europene”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI