Terasa Colonadelor din Constanta – in cadere libera

Terasa-Colonadelor-Constanta

Dacă mergeţi la Terasa Colonadelor pentru o masă, desigur că aveţi numeroase opţiuni. Însă ce te faci atunci când calitatea lasă de dorit, iar preţurile parcă explodează? Pentru astăzi, doresc să vă împărtăşesc experienţa deosebită pe care am avut-o la Terasa Colonadelor din Constanța.
Încep prin a spune că periodic în ultimii ani am fost oaspetele acestui restaurant, indiferent de anotimp și de ocazie. Fie am fost invitat, fie am invitat la rândul meu. Serviciile se deteriorau de la an la an, de la lună la lună. Aseară au fost de toată jena și m-au determinat să trag un semnal de alarmă despre acest restaurant care și-a pierdut din faima de odinioară fiind în cădere liberă.
Weekend-urile pe litoral sunt pline de turiștii care caută puțină relaxare la o terasă sau restaurant. De multe ori aceștia au prioritate în fața constănțenilor care încearcă să se refugieze la restaurante mai puțin știute, mai la „dos” sau pur și simplu mai “accesibile” oricui. La fel a fost și aseară când Centrul Vechi era plin de numeroși turiști în căutare de un loc liber la una dintre terasele din zonă. Sunt terase mai bune cu mesele ocupate 100% sau terase cu servicii mai proaste, cu mese libere. Noi, după ce am putut observa aglomerația din zonă și după ce am lăsat un grup de ardeleni înaintea noastră la o terasă din Piața Ovidiu, am decis să ne îndreptăm către Terasa Colonadelor, restaurantul care face obiectul acestei recenzii.
Restaurantul se află foarte aproape de Centrul Vechi al Constanței, pe strada Traian numărul 53, n-am să vă dau coordonatele GPS pentru că nu doresc să-l recomand. Se pare că în ultimul timp s-a profilat doar pe evenimente, mai mari sau mai mici, politice sau etnice, iar câștigul provenit de acolo determină administratorii să se concentreze mai puțin pe oaspeții care doresc să servească o bere sau un mic. Exact asta am vrut aseară, să mănânc câțiva mici, să beau o bere; pe vremuri Colonadele era renumită pentru micii gustoși. Pe vremuri…

Terasa-Colonadelor
Terasa relativ goală, în primul moment m-am mirat de lipsa clienților, apoi am realizat motivul… dar mai târziu… Practic din vreo 40 de mese, mai puțin de jumătate erau ocupate, în timp ce la alte restaurante din apropiere totul era plin.
Am comandat mici, doar pentru asta venisem și bere. Pentru puștoaica mea am comandat o pizza Quattro stagione. Am mai comandat si o salată de murături, pe vremuri serveam aici cea mai bună salată. Pe vremuri… Ok, berea ne-a fost adusă după 15 minute în condițiile în care barul și dozatorul de bere erau aproape de noi iar restaurantul era mai mult gol. Am terminat destul de repede primul rând și am mai cerut unul. Ce credeți… tot după 15 minute, parcă ospătărița avea grafic… Micii și cartofii prăjiți ne-au fost aduși imediat după al doilea rând de bere. Însă am avut parte de un coș cu chifle tari în loc de salata mea de murături. Am mai așteptat, am mai răbdat, am mai comandat un rând de bere… Da exact, tot după 15 minute a sosit. Dar ce m-a deranjat foarte mult a fost faptul că după 45 de minute întrebând de pizza copilului, ospătărița a făcut ochii mari și a spus că mai durează puțin, părând să-și amintească comanda. Uitase sigur de ea. Referitor la salata mea de murături mă intreba senină dacă am comandat așa ceva. I-am spus să încerce să-și amintească, eventual să se uite pe carnețel. I-am spus că nu o mai doresc, să nu o mai aducă. Oricum terminasem cu toții de servit, mai puțin copilul meu care și-a potolit foamea cu cartofi prăjiți și mici de la noi. Al patrulea rând de bere, după mai bine de o oră a adus și pizza mult așteptată. Nouă deja ne-au fost strânse farfuriile iar fii-mea se cam săturase cu micii și cartofii de la noi. Totuși de poftă a servit. Și noi pe lângă ea, dar… Pe lângă faptul că micii au fost cei mai dubioși serviți de mine (seara am avut ceva probleme intestinale), pe lângă faptul că porțiile de cartofi trebuiau să fie de 75 gr. și am beneficiat doar de câțiva (de poftă), pe lângă faptul că în loc de salata de murături am beneficiat de un coș cu chifle vechi, pe care nu-l comandasem, pizza era extrem de sărăcăcioasă în ingrediente, probabil din ceea ce a mai rămas de pe la alte mese, blat necopt, în care serveai realmente cocă. Cașcaval foarte sărat. Întreaga distracție a costat 152 de lei. Porția de cartofi – 5 lei, chiflele vechi – 3 lei, berea – 63 de lei, mititeii 48 de lei (3 lei micul mic), iar pizza 17 lei. Doar că nu era Quattro stagione ci quattro reciclare.
La final, când ne aflam către ieșire, doamna ospătar Jeni (așa scria pe nota de plată) ne-a întors spatele și s-a arătat preocupată de o notă de plată, in loc să se întoarcă și să ne spună cu un zâmbet, „vă mulțumim, vă mai așteptăm pe la noi”. Probabil cei 8 lei pe care i-am lăsat în plus (deși n-ar fi meritat nimic) n-au fost pe placul ei.
Servirea, după părerea mea, este cea mai importantă într-un restaurant sau o terasă. Un ospătar care ştie cum să se poarte cu clienţii poate face mai multă reclamă decât o campanie de publicitate la o televiziune naţională. Nu este un restaurant în care vrei să te mai întorci. Nu am găsit niciun motiv pentru a face asta, cu atât mai mult cu cât în oraş mai sunt şi alte terase sau restaurante. Deci, dacă sunteți în Constanța evitați Terasa Colonadelor.

Cauti un rulment si nu il gasesti? Te ajutam noi - www.rulmentistoc.com

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

Un comentariu la “Terasa Colonadelor din Constanta – in cadere libera”

 1. Florin spune:

  Foarte bine s-a pus punctul pe „i”.
  Le trebuiesc un control ca la carte…
  Stiti de ce nu vine ANAF-ul acolo?
  Pentru ca numai au bucatar…
  Bucatari sunt fosta femeie de servici care a fost promovata si omul de intretinere…, care a reparat cuptorul cand a fost stricat…
  Gata numai dau din casa prea multe, deoarece aude Putin si arunca o bomba acolo si vai de vecinii din zona.
  Suntem in Romania, de ce nu ar fi ceva posibil…
  De obicei se mai aduce friptura in sange la unele restaurante, insa aici au vrut sa aduca pizza in sange, numsi ca nu avea si astfel s-a inventat Pizza in coca goala… 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

Live Events

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CORONAVIRUS

Articole despre Coronavirus Reguli, Statistici, Sondaje, Comentarii

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI

×
%d blogeri au apreciat: