Terasă din Eforie Sud, închisă de inspectorii ANPC

Terasa-Eforie-Sud

O terasă din Eforie Sud a fost închisă temporar de către inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor şi a primit o amendă de 50.000 de lei după ce au fost găsite produse expirate şi fără elemente de identificare.
Nu avem elemente de identificare. În pungi am găsit ceva ce seamănă cu peștele. Sunt și chifteluțe dar nu știm cum au fost congelate, chifteluțe pe care le dăm consumatorilor să le mănănce. Consumatorul înghite orice“, a spus Marius Dunca, președintele Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor.
Echipele de control au găsit mai multe produse expirate, printre care brânză și muștar, dar și multe produse congelate, cum ar fi pește și chifteluțe, toate fără elemente de identificare.
În urma acestor nereguli descoperite, inspectorii ANPC au decis închiderea terasei respective până la remedierea deficienţelor şi aplicarea unei sancţiuni de 50.000 de lei. “Amenda se ridică la 50.000 de lei. Am găsit produse expirate, produse neconforme, produse unde nu erau elemente de identificare şi nu ştiam ce este acolo, produse congelate, produse care pun în pericol viaţa şi sănătatea consumatorilor. Închidem unitatea până la remedierea deficienţelor, dar nu văd ca până în primăvară să poată remedia.
Produse care pun în pericol viaţa şi sănătatea tuturor consumatorilor şi celor care mănâncă. Nu se poate aşa ceva, este neadmis. Aţi văzut şi dumneavoastră aţi filmat condiţiile din bucătărie sunt condiţii improprii. Oprim definitiv şi închidem unitatea până la remedierea deficienţelor„, a declarat Marius Dunca.
Atrag atenţia tuturor operatorilor economici că o să intru în spatele fiecărei terase şi la fiecare bucătărie, să se pună în regulă, să nu uite că în primul rând sunt consumatori şi după aceea sunt directori, acţionari, ce vor ei să fie, dar în primul rând sunt consumatori. Aţi văzut şi dumneavoastră cum arătau acele produse, este inacceptabil”, a declarat Marius Dunca la finalul controlului. Marius Dunca a mai precizat că este cel mai grav caz cu care a avut de a face în această vară.
Comisarii de la protecția consumatorilor spun că astfel de controale vor continua. El a precizat că au mai fost găsite nereguli în acest sezon pe litoral, dar nu ca cele descoperite la terasa din Eforie Sud.
La sfârşitul lunii trecute, inspectorii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au închis temporar şi o terasă din Mamaia după ce au găsit mai multe nereguli.
Bucătăria a fost închisă imediat de Proteţia Consumatorului.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Terasă din Eforie Sud, închisă de inspectorii ANPC”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI