Tigari transportate cu autoturisme si in saci de rafie depistate de politistii de frontiera

Poliţiştii de frontieră din cadrul I.T.P.F. Sighetu Marmaţiei au confiscat, în cadrul mai multor acţiuni pentru combaterea contrabandei, peste 18.000 pachete ţigări, în valoare totală de 161.000 lei. Un bărbat a fost reţinut pentru 24 de ore, pentru săvârşirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă urmând a fi prezentat instanței de judecată cu propunere de arestare preventivă.

Ieri, polițiștii de frontieră de la Sectorul P.F. Vicovu de Sus au desfășurat o acţiune specifică pe linia prevenirii şi combaterii contrabandei cu ţigări în zona de responsabilitate.
Astfel, pe timpul acţiunii, în jurul orei 18.00, un echipaj al poliţiei de frontieră a identificat în trafic, pe raza localității Sucevița, jud. Suceava, un autoturism marca Volkswagen care tracta un autoturism marca Chrysler, înmatriculate în Marea Britanie, respectiv Bulgaria, despre care se deţineau date privind folosirea lor la transportul ţigărilor de contrabandă.
În momentul în care conducătorii auto au observat că echipajul poliției de frontieră se îndreaptă spre ei au virat pe un drum forestier unde au abandonat mașinile şi au încercat să fugă.
Echipa operativă care s-a deplasat la faţa locului a procedat la cercetarea terenului, fiind depistate, ascunse în pădurea din zonă, trei persoane Vasile C., în vârstă de 45 ani, Liliana S., de 26 ani şi Cristian J. de 24 ani, toate domiciliate pe raza județului Suceava.
În urma verificărilor efectuate, în autoturismul tractat, marca Chrysler au fost descoperite mai multe colete care conțineau 14.830 pachete cu țigări, de proveniență ucraineană, în valoare de 148.300 lei, care au fost ridicate în vederea confiscării.
Cele trei persoane sunt cercetate pentru săvârşirea infracțiunii de contrabandă în formă agravantă, faţă de Cristian J. fiind luată măsura reținerii pentru 24 de ore. În cursul zilei de astăzi, 23 iulie a.c., va fi prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Rădăuţi cu propunere de punere în mişcare a acţiunii penale şi luării măsurii de control judiciar.
De asemenea autoturismele folosite la activitatea infracțională au fost indisponibilizate până la finalizarea cercetărilor.

Tigari depistate de politisti_008
– În data de 23 iulie a.c., în jurul orei 00.15, s-a prezentat în P.T.F. Siret, pe sensul de intrare în ţară, cetățeanul român Ionuţ M., în vârstă de 41 de ani, domiciliat pe raza județului Suceava, conducând un autoturism marca Volkswagen.
În baza unei analize de risc, polițiștii de frontieră împreună cu lucrătorii vamali au efectuat un control amănunțit asupra maşinii, persoanei și bagajelor.
Astfel, a fost descoperită ascunsă şi nedeclarată, în vederea sustragerii de la controlul vamal, într-un spațiu special amenajat, sub portbagaj, 2.240 pachete de ţigări, de diferite mărci, de provenienţă ucraineană.
Ţigările în valoare de 2.800 lei au fost ridicate în vederea confiscării, iar bărbatul a fost sancționat contravențional cu amendă în valoare de 6.000 lei.
Totodată, autoturismul marca Volkswagen, în valoare de 9.000 lei, a fost indisponibilizat în vederea confiscării, deoarece avea spațiu special amenajat pentru transportul țigărilor.
– În data de 22 iulie a.c., polițiștii de frontieră din cadrul S.T.P.F. Maramureș au depistat pe raza localității Oncești, jud. Maramureș doi cetăţeni români, soţ şi soţie, în vârstă de 48 şi 41 de ani, în timp ce încercau să comercializeze pe stradă, într-o zonă circulată, țigări de proveniență ucraineană, depozitate în mai mulți saci de rafie.
Persoanele în cauză au fost conduse la sediul poliției de frontieră pentru continuarea cercetărilor.
În urma inventarierii țigărilor a rezultat cantitatea de 1.160 pachete cu țigări de proveniență ucraineană, în valoare de 10.000 lei, cantitate ce a fost ridicată în vederea confiscării.
În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de colectare, deținere, producere, transportul, preluare, depozitare, predare, desfacere și vânzare a bunurilor sau a mărfurilor care trebuie plasate sub un regim vamal cunoscând că acestea provin din contrabandă sau sunt destinate săvârșirii acesteia.

Sending
User Review
0 (0 votes)

Mai multe știri despre:

S-ar putea sa-ţi mai placă şi...

0 comentarii la “Tigari transportate cu autoturisme si in saci de rafie depistate de politistii de frontiera”

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

ACTUALITĂȚI

Ne gasesti si pe Facebook

AUTO

CULTURĂ

TEATRU

RELIGIE

POLITICĂ

SOCIAL

CINEMA

JUSTIȚIE

Închiriere Apartament de LUX

ABONARE LA ȘTIRI

Numele (obligatoriu)

Adresa de email (obligatoriu)

PARTENERI